yamaha_demo_tour




Hlasujte o Motocykl roku 2019

Tradiční každoroční anketa o Motocykl roku právě odstartovala. Vybírat můžete ze 44 strojů v celkem devíti kategoriích a opět nechybí ani hodnotné ceny pro vylosované hlasující v čele se 100 000,- poukázkou na nákup jednoho ze strojů. Vyhlášení šťastných výherců, vítězů v jednotlivých kategoriích i toho absolutního proběhne 2. března v rámci výstavy Motosalon. Ta je letos posunutá o týden dopředu, takže máte čas hlasovat jen do 1. března.

Prodeje motocyklů stoupají a s tím se rozrůstá i anketa Motocykl roku. První novinkou je rozdělení skútrové kategorie na ty do 125 cm3 a větší. V první kategorii jsou tři zástupci a klidně by se mohla přejmenovat na elektrický skútr roku, protože tu proti sobě stojí Čezeta 506, Niu N1S a Vespa Elettrica. O kategorii nad 125 kubíků se poperou dva zástupci Piaggio Group Vespa GTS 300 hpe a Piaggio MP3 300 hpe LT, novinka od BMW C 400 GT a dvě loňské novinky, které jsme měli ve srovnávacím testu Honda Forza 300 a Kymco XCiting S 400i.

Hodně velká pranice se dá čekat v kategorii endur včetně cestovních, kde se proti sobě postaví nejsledovanější novinky letošního roku. BMW R 1250 GS, KTM 790 Adventure R, Yamaha Ténéré 700 a Moto Guzzi V85TT. Zamíchat pořadím by ale pořádně mohl i Triumph Scrambler 1200, lidová Honda CB500X nebo nový Versys 1000 SE od Kawasaki. Zvědaví určitě budeme, jak si povede nová značka Zontes, která se chystá vstoupit na náš trh a která do boje vysílá model 310T. Loňský rok také ukázal, že laickou veřejnost překvapivě hodně zajímá elektrika, takže ani Zero DSR ZF14.4 není bez šance.

I následující parta motorek určitě nabídne zajímavé souboje, protože retro, klasické motorky a choppery jsou v posledních letech také na vzestupu. V loňském roce zvítězil Indian se svým Scoutem Bobber, letos nasazuje tak trošku mazaně naháče FTR 1200 S. Jeho úplným opakem je jeho americký konkurent z Milwaukee Harley-Davidson FXDR 114 a vlastně i UM Renegade Vegas. Evropu pak zastupuje Triumph Bobber Black, Japonsko zase navrátivší se Kawasaki W800 ve verzi Street.

Druhá nejpočetnější kategorie jsou naháče. Tady jednoznačně dominují evropské značky, z Japonska jsou jen dvě motorky z osmi. Jde o Hondu CB650R a Kawasaki Z400. Proti nim stojí italské Aprilia Tuono 1100 Factory, Ducati Diavel 1260 S a Moto Morini Milano, od jejich severních sousedů je tu KTM 790 Duke, druhou německy hovořící zemi zastupuje BMW R 1250 R a nakonec tu máme britské želízko Triumph Speed Twin 1200.

Poměrně skromná je kategorie cestovních silničních motorek, kde je celkem překvapivě zařazená Suzuki Katana, proti které stojí Kawasaki Ninja H2 SX SE+ a BMW R 1250 RT.

Královská kategorie sportovních motorek má celkem pět zástupců. Nejcivilnější sportovní pojetí představuje Honda CBR650R, zato Kawasaki Ninja ZX-6R hlásí návrat opravdových supersportů. Královské superbiky máme dva, prvním je Aprilia RSV4 1100 Factory, druhům Němec BMW S 1000 RR a nakonec tu máme něco extra v podobě Kawasaki Ninja H2 Carbon.

V minulém roce se prodejně hodně dařilo v kategorii čtyřkolek, takže tu máme dvě nové škatulky, kde můžete hlasovat. První je pro čtyřkolky ATV, kde jsou TGB Blade 1000i LT EVO EPS, Acces Motor Shade Extreme 850i LT EPS a Can-Am Outlander 1000R X XC. Druhou, a také úplně poslední kategorií, jsou čtyřkolky Side by Side, čily ty, kde sedí posádka vedle sebe. Tři zástupce tvoří Polaris General 1000 EPS Orange Rust Deluxe, Linhai T-Boss 550i EPS a Textron WildcatXX 1000i EPS.

Pro své favority můžete hlasovat na stránkách www.motocyklroku.cz, a abychom vás k účasti nalákali, zmíníme i ceny, které můžete získat. Tou hlavní je, stejně jako v loňském roce, voucher ve výši 100 000 korun na nákup nominovaného motocyklu dle vlastního výběru. A to stojí za tu chvilku času obětovanou hlasování. Je tu ale ještě dalších 49 cen, kde najdete třeba poukaz na základní trénink v Motoškole Míry Lisého, oblečení od Kawasaki, Indian, Polaris, Harley-Davidson, Triumph, hodinky Honda nebo třeba nabíječky Optimate a produkty od společnosti Motul. Pokud ještě nevíte koho volit, můžete počkat na otevření bran pražského výstaviště v Letňanech, kde se letos koná veletrh Motosalon, a kde si na vlastní oči budete moci nominované stroje prohlédnout. Jen ale nezapomeňte, že hlasování končí 1. března v 19:00. O den později se v podobném čase dozvíme, kdo sesadí z trůnu Hondu Africa Twin Adventrue Sports.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 63 Kč od 21 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 3 Kč
marafzs600 přispěl 3 Kč
k2-moto přispěl 3 Kč
miras35 přispěl 3 Kč
davidpolda přispěl 3 Kč
Bud přispěl 3 Kč
KALUP přispěl 3 Kč
MonkeyCzech přispěl 3 Kč
PolarBearOne přispěl 3 Kč
Piki přispěl 3 Kč
zdenjarda přispěla 3 Kč
Mikehb přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Freddy_X přispěl 3 Kč
francsubrt přispěl 3 Kč
NXram přispěl 3 Kč
Dřík přispěl 3 Kč
camblo přispěl 3 Kč
Bullet500 přispěl 3 Kč
speroure přispěl 3 Kč
hansc přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist