globalmoto_duben_nolan




Sportster Seventy-Two i Softail Slim už jsou tu

Dva nové modely byly ve Wisconsinu oficiálně představeny teprve před týdnem, a teď už se s nimi můžete naživo setkat i na českých dealershipech. Všechny prodejny Harley-Davidson zahájily prodej obou novinek o upylnulém víkendu v rámci akce Open House.

Kapitoly článku

Hodinu před polednem byly minulý pátek v pražské prodejně na Šalamounce slavnostně odstraněny plachty z obou novinek, které pak stručně představili přítomní pánové z českého zastoupení značky Harley-Davidson.
Na novém Sportsteru Seventy-Two nás nejvíce zaujal speciální perleťový lak Metal Flake, který našel inspiraci v době hippies, stejně jako další prvky tohoto modelu. Vysoká řídítka, úzká stavba, drátěný výplet ráfků, spousta chromu - to všechno připomíná sedmdesátá léta minulého století. Velikostí  se však Seventy-Two nijak neliší od ostatních modelů Sportster, takže zájemci s baketbalovou postavou by se měli v zájmu zachování vlastní důstojnosti poohlédnout raději v jiné řadě motocyklů Harley - Davidson.
Jednou z možností, kam poskládat svoje dlouhé nohy, nabízí například nový Softail Slim. Pro předlohu k této novince sáhnul návrhář ještě hlouběji do historie, a čerpal až z doby po druhé světové válce, kdy spousta motocyklů dostávala svojí konečnou podobu v domácích podmínkách. Pro žádnou zbytečnost nebylo na motorce místo a většina tehdejších strojů jezdila i bez předního blatníku. To by v jednadvacátém století před homologační komisí neobhájil ani pan Davidson osobně, a tak Softail Slim připomíná padesátá léta alespoň prostřednictvím hrazdových řídítek Hollywood a výraznou redukcí plechařiny.
K informacím o nových modelech Seventy-Two a Softail Slim zbývá už jen dodat, že jsou již k vidění u všech dealerů Harley-Davidson v České republice, kde si můžete objednat Seventy-Two za cenu od od 10 920 EUR a Softail Slim od 18 996 EUR. Za custom barvu si připlatíte pár desítek EUR navíc. Do pořadníku redakčních testů jsme se pochopitelně zapsali, a hned jak to stav silnic dovolí, podíváme  se na oba nové modely v reálném světle .

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist