yamaha_demo_tour




Harley-Davidson představil novinky 2013

Americkou legendu čekají v příštím roce oslavy 110. výročí založení značky, a jubilejní modelová řada 2013 dodává této události patřičný šmrnc. Můžeme se těšit jak na vybrané modely ve výročním a limitovaném provedení, tak třeba na inovovaný Dyna® Street Bob. Řada Custom Vehicle Operations (CVO) přichází s novinkou Breakout, CVO Road King® dostal novou výbavu a bude rozšířena nabídka modelů se speciálním metalickým lakem Hard Candy Custom.

Kapitoly článku

Výroční modely

K příležitosti svých 110. narozenin chystá firma na příští rok nejen velký mejdan, ale oslaví je také limitovanými edicemi vybraných modelů. Každý z výročních modelů Harley-Davidson dostane pořadové číslo a bude se vyznačovat exkluzivním lakem a pamětním logem na nádrži. Přísně omezené počty vyrobených kusů se budou lišit model od modelu, aby byla zaručena jejich exkluzivita.
Zásadním poznávacím znakem každého z výročních modelů je bronzový znak na černě poniklovaném podkladu, umístěný na nádrži. Do hlavní části pamětního znaku je vloženo logo H-D se speciálním smaltovaným povrchem. Kromě toho bude mít každý z výročních modelů další zvláštní označení, které bude specifické podle konkrétního modelu.
Všechny výroční Harleye dostanou bronzovo-černý lak a veškeré továrně dostupné příslušenství už ve standardní výbavě.


Ve výročním provedení budou v nabídce tyto modely:

  • 1200 Custom 110th Anniversary Edition (limitovaný počet 1 500)
  • Super Glide® Custom 110th Anniversary Edition (limitovaný počet 1 450)
  • Fat Boy® Special 110th Anniversary Edition (limitovaný počet 1 750)
  • Heritage Softail® Classic 110th Anniversary Edition (limitovaný počet 1 900)
  • Road King® 110th Anniversary Edition (limitovaný počet 1 750)
  • Electra Glide® Ultra Limited 110th Anniversary Edition (limitovaný počet 3 750)
Každý z motocyklů CVO výroční limitované edice bude charakteristický exkluzivním provedením v laku Diamond Dust a Obsidian.

  • CVO™ Ultra Classic® Electra Glide® 110th Anniversary Edition (limitovaný počet
  • 1 100)
  • CVO™ Road King® 110th Anniversary Edition (limitovaný počet 900)
  • CVO™ Road Glide® Custom 110th Anniversary Edition (limitovaný počet 900)
CVO Road King přichází navíc s prémiovým Road King® audio systémem instalovaným přímo v továrně a novým odnímatelným čelním štítem s větráním.

Dyna Street Bob

Street Bob příští rok jako správný drsňák nasadí černé brýle, a ve stejně temné barvě budou vyvedeny také jeho přední vidlice a motor. Se zadním, krátce stiženým blatníkem, sólo sedlem, nerezovými řídítky "mini-apehanger", kapkovitým krytem vzduchového filtru, uzounkým předním blatníkem působí retro stylem. Nová nabídka barevných provedení zahrnuje mimo jiné i hluboce metalický lak Hard Candy Custom.

CVO Breakout

Nově vymazlený Softail v tovární úpravě Custom Vehicle Operation dosahuje největšího poměru výkon - hmotnost v celé řadě CVO. Dvě barevná provedení mají na nádrži a blatnících ručně leštěné plochy a u třetího se k ozdobení stejných partií používá dokonce speciální technika ručního nanášení barvy přes krajkovou textilii. Nádherně vypadají turbínové ráfky s přetaženými loukotěmi, a pneumatiky (hlavně zadní 240) ještě lépe vyniknou díky blatníkům osekaným na minimum. Předek motorky zdobí spousta chromu, stejně jako olejovou nádrž. nebo nová řídítka.

Hard Candy Custom

Zašlou slávu třpytivého laku s hlubokým efektem a velkými metalickými vločkami už letos oprášil Sportster Seventy-Two a na příští rok se v barevném provedení  Hard Candy Custom chystají hned čtyři modely. Laky jako Hard Candy Big Red Flake, Hard Candy Lucky Green Flake a Hard Candy Coloma Gold Flake budou v základní nabídce u modelů 2013: Sportster Seventy-Two, Street Bob, Softail Deluxe a Forty-Eight. S Hard Candy Custom se setkáte také v oblast doplňků a motocyklového oblečení.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):



TOPlist