yamaha_demo_tour




Harley Davidson LiveWire poprvé v Evropě

Představení elektrické motorky v podání tradiční americké značky vyvolalo v létě vášnivé diskuse. Zatím se ve fázi zkušebního projektu, kdy firma prostřednictvím testovacích jízd provádí něco jako průzkum veřejného mínění. Už teď je však jasné, že Harley se nebrání ani alternativním technologiím.

Harley vetšinou představuje svoje novinky na další rok už v létě, ale to neznamená, že by se neměl na největší podzimní výstavě čím blýsknout. Letos si o největší pozornost řekl první elekrický motocykl z produkce téhle tradiční značky, od které by něco takového ještě před půl rokem asi čekal málokdo. Oficiální představení sice proběhlo v Americe už v červnu, ale na studiových fotkách z preskitu vypadají novinky obvykle jinak než ve skutečnosti.
Milánská EICMA se tedy stává první příležitostí, kde může Evropan vidět LiveWire naživo, aniž by musel cestovat do Států. Nám novinka na první pohled připomíná cokoli jiného než klasického Harleye, ale to byl pravděpodobně účel. LiveWire rozhodně není model, který by posadil na zadek ortodoxní příznivce značky - spíš ukázuje, že firma má co nabídnout i moderně smýšlejícím zákazníkům - včetně těch, kteří uvažují alternativně a ekologicky.
“Projekt LiveWire je spíš jako první elektrická kytara, než jako první elektromobil,” říká o překvapivém počinu Mark-Hans Richer, šéf marketingu Harley-Davidson Motor Company.
“Je to vyjádření individuality a ikonického stylu, které prostě dostalo elektrický pohon. Projekt
LiveWire je pro naší značku významným milníkem.”
Projekt LiveWire má za cíl zjistit, jak veřejnost vůbec přijme odvážný nápad poměrně konzervativní značky, a také co od něj potencionální zákazníci očekávají. Proto napříč celou Amerihou probíhá demo tour s názvem Project LiveWire Experience. Šňůra testovacích akcí odstartovala symbolicky na slavné Route 66 a do konce letošního roku se předváděcí motorky zastaví u více než třiceti dealerů. Už v příštím roce bude Project LiveWire Experience získávat zpětnou vazbu od zákazníků v Evropě, Asii a dalších částech světa. Podle českého zastoupení značky se u nás můžeme na první elektrický Harley těšit v květnu 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist