yamaha_mt09




Eicma: Harley-Davidson Street 500, Street 750

Legenda z Milwaukee představila hned dva nové modely, jejichž základem je zcela nový vodou chlazený motor v objemech 500 a 750 ccm.

Kapitoly článku

Street 500 a Street 750

U H-D nastala během uplynulého roku malá revoluce, když už i tato značka začala koketovat s vodou chlazeným agregátem. I v případě obou nových motorů jde o vodníky. Vidlicový dvouválec s úhlem válců 60° je proto právem označován jako Revolution X.
Motory s objemy 494 a 749 ccm mají čtyři ventily na válec a velký chladič, který tvoří významný designový prvek nových Streetů. Jak už název i strohý stylový vzhled těchto cruiserů napovídá, budou určeny především pro pohodové vyjížďky po městě a okolí. Konkrétní hodnotu výkonu sice konstruktéři z H-D neudávají, ale známe aspoň provozní hmotnost - 220 kg, což při dlouhé a nízké stavbě slibuje pohodlnou ovladatelnost typickou pro modely Street.
Vodou chlazená novinka je osazena hliníkovými koly, přední 17“ a zadním 15“, a prozatím se představila v nekompromisně elegantním černém provedení. Chlapíci z Milwaukee slibují, že cena by měla být pod úrovní dosavadního nejlevnějšího H-D 883 Sportster, což by znamenalo cenovku pod hranicí asi 7500 Eur. Zatímco pro americký trh se tyto motocykly budou vyrábět v domácí továrně v USA, pro ostatní trhy bude výroba probíhat v nově otevřené továrně v indickém Guragonu.

Specifikace modelu Street 750

  • 749ccm kapalinou chlazený motor Revolution X™
  • Šestirychlostní převodovka
  • Řemenový pohon
  • Výfuk 2v1
  • Ovládací prvky uprostřed
  • Speciálně vyladěné odpružení
  • Dvojité sedlo se stupačkami pro spolujezdce
  • Kovová nádrž a blatníky
  • LED zadní světlo a směrová světla
  • Uzamykatelný kryt paliva, uzamykatelná vidlice a zapalování
  • V Twin 60° 4 ventily na válec
  • Velikost kola: 17” přední, 15” zadní
  • Rozvor: 59.5” (1511 mm)
  • Váha: 218 kg

Nejčastější dotazy na nové modely Street

Co je motocykl Street? Co oznamujete?
V rámci projektu RUSHMORE se společnost rozhodla představit zcela nový motocykl Harley-Davidson Street 750. Byl navržen pro novou generaci jezdců z celého světa a je vybaven novým motorem V-Twin, Revolution X. Jedná se o ryzí stroj Harley-Davidson, jež je vyroben pro život ve městě.

Jaká je cena motocyklu Street?
Nový Harley-Davidson Street bude nejdostupnějším motocyklem Harley-Davidson. Cena nového modelu Harley-Davidson Street 750 bude oznámena, až bude připraven k prodeji, v druhém čtvrtletí roku 2014.

Proč představujete tento motocykl zrovna teď?
Jedná se o další fázi v naší strategii, kdy chceme přilákat nové jezdce po celém světě. Harley-Davidson Street 750 dále rozšiřuje naši úspěšnou řadu Dark Custom, díky které jsme se stali číslem jedna v prodeji motocyklů mladým zákazníkům ve Spojených státech. Motocykly Harley-Davidson teď budou díky tomuto modelu dostupnější mladší generaci, která žije ve městech.
Kdy bude možné model street zakoupit a kde?

Nový Harley-Davidson Street bude dostupný v USA, Itálii, Španělsku, Portugalsku a Indii v druhém čtvrtletí roku 2014. Další informace týkající se dostupnosti Street 750 budou oznámeny v nadcházejících měsících. Máme v plánu představit Harley-Davidson 750 i na další trhy a později oznámíme místa i čas, kdy k tomu dojde.

Jakým typem motoru je Street vybaven?
Nový Harley-Davidson Street 750 je vybaven motorem Revolution X. Jedná se o nový, kapalinou chlazený motor V-Twin, který je vyvinut tak, aby vyhověl podmínkám městského provozu po celém světě. Otevíráme další kapitolu kapalinou chlazených motorů Revolution.

Více info také na http://street.harley-davidson.com/

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist