husqvarna_svartpilen_801_2




Gas Gas představil nové enduro

Pár let to bylo s katalánskou značkou Gas Gas jako na houpačce. V Itálii se však ukazuje v plné síle a představuje z gruntu nové offroadové mašiny.

Kapitoly článku

Gas Gas EC 250 a 300

Červené endura Gas Gas vypadají opravdu dobře a doufejme, že stejně tak dají zabrat konkurenci. Nyní se musíme spokojit pouze s výčtem technických specifikací a informacemi, které španělská továrna vydala při konání výstavy Eicma v Miláně.

Ostré endura mají kompletně nový ocelový rám s hliníkovou podsedlovkou. Nový rám se pochopitelně podepsal na jiné geometrii a štíhlé stavbě v oblasti nádrže a sedla. Podle infomací by měl Gasík vážit nějakých 105 kilo, což není vůbec špatné. Docela zajímavým prvkem je přední maska s LED světlem a oku lahodí i tvary nových plastů. Novinkou španělských endur je pérování Kayaba a to z mého pohledu není rozhodně špatné rozhodnutí. Samozřejmostí je praktická transparentní nádrž, snadný přístup k rozměrnějšímu vzduchovému filtru nebo elektrický startér podpořený klasickým kick startem. Ráfky dodává značka Excel, brzdové kotouče NG, výfuky FMF a spojka je od Magury.

Kromě ostrých endur EC prezentoval Gas Gas modely XC, které jsou však určené výhradně pro americký trh. Všechno to vypadá moc hezky a věřím, že Gasíky opět pořádně pozlobí konkurenci, které na trati nedají nic zadarmo.

Gas Gas TXT GP

Na expozici katalánského výrobce pochopitelně nemohly chybět trialové speciály, které patří mezi světovou špičku. Představil se zde dokonce krasavec TXT GP v limitované edici. Jde o model, který se rovnou může postavit na start nejvyšších soutěží. Oku lahodí spousta karbonových doplňků a špičkových komponentů. No posuďte sami. 

Venturo 400

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist