globalmoto_duben_nolan




Gas Gas Factory Replica 2014

Španělská značka, známá především ve světě trialu a endura, oslaví příští rok 30. výročí založení. Párty ale začíná už teď: včera byla představena limitovaná edice modelů TRX a EC v barvách inspirovaných prvním sériově vyráběným motocyklem Gas Gas Halley, který způsobil pořádný rozruch na trialových tratích.

Teď, o třicet let později, je firma Gas Gas pochopitelně bohatší o spoustu zkušeností, nasbíraných v řadě závodů světové úrovně. Nová řada Factory Replica 2014 zahrnuje dva modely v různých kubaturách: TXT Pro Replica Trial (250 , 280 a 300 ccm) a EC Replica Factory s motory o objemu 250 a 300 ccm. Barvy a grafika připomínají motocykl, na kterém Gabino Renales dojel značce Gas Gas v roce 1987 pro první vítězství v trialovém Mistrovství světa. Replikové modely jsou kromě toho osazeny lepšími komponenty, a budou vyrobeny v omezené sérii 250 kusů.
U enduro řady EC Factory Replica dostal podvozek novou 48mm přední vidlici Marzochi se závodní specifikací a stejně tak i zadní tlumič Reiger je stejný, jaký používá tovární tým Gas Gas. Od řadových modelů EC se replika liší také řídítky Renthal s jinými ovladači, předním kotoučem Galfer 260 mm, rozetou Superprox Z48, víčky na nádobkách brzdové a spojkové kapaliny a víčkem nádrže.

Motor má upravenou hlavu válce, jiné víko spojky a vylepšenou vodní pumpu, nový design dostala také výfuková koncovka FMF. Nová je také řadička s lepším gripem a upravené sedlo nese hrdě logo Gas Gas.
U trialové řady TXT Pro se pracovalo hlavně na výkonu motoru, aby se jeho charakter přiblížil k továrnímu speciálu na kterém za Gas Gas jezdí Adam Raga. Závodní parametry má také přední vidlice značky Tech. Z detailů je tu pak nová startpáka, větrák chladiče Spal s účinnějším přísunem vzduchu, nová elektoinstalace se snazší údržbou, miltifunkční computer, samočistící rozeta nebo bezpečnostní "trhačka" pro vypnutí motoru v případě pádu. Že se jedná o výjimečnou sérii ke 30. výročí španělské značky připomíná štítek na rámu. 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist