globalmoto_duben_nolan




Gas Gas EC 250 Cami - hobby enduro pro dva

Ze Španělska se k nám blíží další zajímavá novinka na letošní sezónu - lehké čtyřtaktní enduro, určené především pro začátečníky a také ty, kdo občas potřebují naložit spolujezdkyni.

Kapitoly článku

Model Cami byl původně určen pro brazilský trh, kde se už dva roky úspěšně prodává. Ale i na starém kontinentu převyšuje poptávka po nenáročných hobby endurech nabídku, a Gas Gas se rozhodl toho využít. Jak napovídají specifikace motoru i podvozku, nejde o žádný závodní speciál, a se Šestidenní má společný jenom nápis na pneumatikách Pirelli Six Days Extreme. O trhání rekordů tentokrát Španělům ani nešlo, tohle má být hlavně motorka pro radost a navíc za dobrou cenu. Čtyřtaktní jednoválec je utlumený na 28 koní, což při hmotnosti 117 kilo je tak akorát, aby se jeden nemusel bát pořádně vzít za plyn. Také placení u benzínky bude určitě veselejší, nemluvě o nižších nákladech na servis.
Podvozek vychází z řady EC 2011, ale pro hobby účely si vystačí s odpružením bez možnosti nastavení. Důležitější je, že přední převrácená vidlice i zadní centrál značky Olé jsou seřízené na zatížení dvěma členy posádky a homologovaná je také dvoumístná verze. Sedlo je umístěné níž než u ostrého endura a kromě nakopávačky tady najdeme i elektrický startér.
První kusy mají do evropské prodejní sítě dorazit za měsíc, ale na první test se můžete těšit už příští týden Cena by se mohla pohybovat kolem 140 000 Kč.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist