husqvarna_svartpilen_801_2




Empulse 10.0 Streetfighter

Severoamerická firma Brammo uvede počátkem příštího roku na trh další elektromotocykl. Empulse Streetfighter bude vynikat nad ostatními svým dojezdem a dosahovanou maximální rychlostí. Cena prý bude přijatelná a tak nezbývá než čekat, jakého ohlasu se dočkáme od budoucích kupců tohoto novodobého café raceru.

Brammo rovněž pracuje i na vývoji závodních speciálů pro závody eTTXGP. Empulse Streetfighter tak trochu asi těží právě z e-supersportů, nad ostatními elekotromotocykly vyniká díky svým dosahovaným parametrům. U nejsilnější verze by se jezdec mohl dostat na jedno nabití až do vzdálenosti cca 210km, Empulse dosáhne maximální rychlosti 162 km/h, což je maximálka zhruba na úrovni benzínových dvěstěpadesátek.
K zakoupení bude celkem ve třech verzích:
  • Empulse 6.0: s kapacitou baterií 6 kWh, dojezd cca 97 km
  • Empulse 8.0: s kapacitou baterií 8 kWh, dojezd cca 130 km
  • Empulse 10.0: s kapacitou baterií 10 kWh, dojezd cca 162 km (v případě plynulé jízdy 120 – 130 km/h po dálnici může být dojezd zhruba 210 km).
Plné dobití baterií (verze 10.0) trvá mezi 6 - 8 hodinami, rychlonabíjení na cca půlku až dvě třetiny kapacity je možné provést během dvou hodin. 

Designově se nejedná o žádnou výstřednost, postavit tento motocykl do řady s běžnými benzínovými motocykly, tak zapadne. A to je jedině dobře. Brammo totiž zjistilo, že motorkáři jako celek jsou vcelku konzervativní skupina lidí, kteří ve většině upřednostňují klasický vzhled motocyklů před modernistickými experimenty. 

S touto myšlenkou a tendencí pak designéři navrhli Empulse Stgreetfighter - decentní podsedlák, malé kulaté zrcátko na konci řidítek, Streetfighter tak trochu zapadá mezi moderní řadu café racerů. 



Empulse je také první stroj, který má elektromotor chlazený vodou. Výkon je 55 koní a kroutící moment 80 Nm. Celková váha stroje by pak měla být 177 kg. Přední i zadní brzdiče jsou dodávány od Bremba, vše ostatní je vyráběno ve Spojených státech. Lithium-polymerové baterie jsou prozatím tak trochu tajemstvím, Brammo si chce nechat překvapení až na uvedení do prodeje, což by mělo být počátkem příštího roku. 
Cena se bude po přepočtu pohybovat zhruba v rozmezí 200 000 Kč (verze 6.0) až 280 000 Kč (verze 10.0)

Video


Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist