yamaha_tenere_duben




EICMA Miláno 2007

Kapitoly článku

Do sezóny 2008 vyráží MV Agusta s nezměněným designem, ale zvětšeným zdvihovým objemem u obou hlavních modelů. Na stánku této značky nás ovšem zaujala také pěkná formule nebo lahůdkový vodní skútr. Inu MV Agusta je luxusní značka, takže proč by svým příznivcům k motorce nedopřála nějaký ten vkusný stylový doplněk :o)

MV Agusta F4 RR 312

Supersport Ef čtyřka posílila a z 996 ccm3 zvyšuje objem čtyřválce na 1 078 ccm a s udávaným výkonem 190 koní bude pravděpodobně dosahovat ještě šílenějších rychlostí než loňský model s naměřenými 312 km/h na tachometru. A to mluvíme o sériové verzi, v závodní úpravě se bude výkon pohybovat hodně nad 200k.

Zbývající části motocyklu doznaly jen drobné úpravy a vylepšení. Ono také na designu by bylo opravdu škoda cokoli měnit, takže od loňské prezentace se na výstavě změnily jen modelky posedávající na vystavených mašinách.


MV Agusta Brutale 1078RR

Stejný motor jako F4 RR 312, jen s mírnými úpravami, bude do nové sezóny jezdit také v příhradovém rámu modelu Brutale. Tento motocykl se tak s výkonem 154 koní a hmotností 185 kg řadí k nejvýkonnějším naháčům na trhu a dělá tak čest svému brutálnímu jménu. Průběh výkonové křivky byl posílen ve středních otáčkách, takže maximální krouťák 117 Nm je k dispozici při 8 100 ot/min. Maximální výkon je již zmiňovaných 154 k při 10 700 ot/min. Maximální rychlost 270 km/h, to je u naháče opravdu docela síla.


MV Agusta Brutale 989R

Pokud toužíte po MV Agustě, ale necítíte se dostatečně zdatní či finančně movití na pilotování výše zmíněných modelů, je tu pro vás model 989R. Většina komponent je shodných s modelem 1078RR, liší se jen v méně exklusivním předním odpružení. Pohonná jednotka z loňského modelu Brutale 910S byla převrtána na 982 ccm a majitelé tak mohou počítat s výkonem 141 koní, hmotnost je shodná s ostatními modely Brutal - 185 kg.

Video: Ostatní značky

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)
Značky na videu: KTM, Moto Morini, Husqvarna, Benelli, Bimota, Cagiva, MV Agusta Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (46 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist