husqvarna_svartpilen_801_2




EICMA Miláno 2007

Kapitoly článku

Nejmladší motocyklové nadšence tak určitě potěší nové enduro a motard v objemu 125ccm, které si dle očekávání vzalo za vzor své silnější dobře známé sportovní soukmenovce. Na trh tak vyráží motocykly pod označením RX a SX 125. Oba stroje pohání shodný 124,8 ccm jednoválcový motor.

RX125 a SX125





Motocykly tak potěší především dospělým vzhledem, ale hlavně náruživým dvoutaktním zvukem. Příjemně překvapí např. standardně montované 21“ přední kolo u endura, či nadstandardně dimenzované brzdy v této objemové kategorii. Dalším z nabídky nových modelů je nový velký motard pod označením SMV 750 založený na Shiveru. Jedná se o sportovně vyhlížející stroj s klasicky širokými řidítky, přesně ve stylu této kategorie. Jak uvádí samotný výrobce nejedná se jen o další dvouválcový motard, ale o motocykl, který ztělesňuje zkušenosti výrobce ze závodů. S motorem o výkonu 95 k při 9000ot/min, to jistě nebude stroj pro každého. Samozřejmostí je převrácená vidlice a vzadu, dle svého vzoru Shiveru použitý stejný systém kyvné vidlice se systémem z boku umístěného odpružení. Sportovní výraz jen podtrhují mohutné brzdové kotouče s dostatečně dimenzovanými třmeny, minimalistická 12 l nádrž, či v neposlední řadě obnažený motor s koncovkami výfuků dotažených pod sedlo. Stroj bude vybaven veškerými elektronickými vymoženostmi výrobce, jako je moderní CAN systém, či nové řídící jednotky použité v současné produkci ostatních strojů. Výška sedla bude činit 870 mm, což výrazněji nevybočuje ze zavedeného standardu této kategorie.

SMV 750 dorsoduro






Opravdovou lahůdkou však bylo představení nového konceptu pod označením FV2 1200. Kromě vzhledu tento stroj zaujme především ohromujícím dvouválcem v objemu 1200 ccm svírajícím úhel 90°.

Prototyp FV2 1200







Jak je známo, Aprilia nechodí od konceptů daleko k reálnému stroji, takže se máme v budoucnu jistě na co těšit. V oblasti skútrů nás zaujala především široká paleta nových barevných provedení u jednotlivých modelů a představení nového modelu Scarabeo v objemu 125/200 ccm.



Video: Aprilia

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)

Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (19 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist