globalmoto_duben_nolan




Superbike od EBR Motorcycles v karbonové edici

 Jak je na tom značka Erica Buella, funguje, nebo nefunguje? V prosinci jsme psali o jejím (už několikátém) zachránění, ale od té doby jsme na ni zase trochu zapomněli. Nyní se přihlásila o pozornost parádním karbonovým provedením superbiku 1190RX.

S Američany je trochu problém, pro ně jsou webové stránky něco jako obtížný hmyz a většina firem na nich moc nefunguje. Ještě že tady je ten zatracovaný Facebook. Zatímco oficiální webovky EBR Motorcycles mají poslední novinku právě z loňského prosince a motocykly modelového ročníku 2017, sociální sítě prozrazují, že značka opravdu funguje a vyrábí. A vlastně jí to schvalujeme, radši dělat na motorkách než na webu.

Motorky se vyrábějí v limitovaných kusových sériích, ale buďme rádi, že vůbec jsou. Taky nemůžeme čekat nějaké extrovní vývojové tempo. Pořád jsou to ty samé naháče 1190SX a superbiky 1190RX jako před lety, vybavené dvouválci o objemu 1190 kubíků s hrnci sevřenými v úhlu 72 stupňů, které ze sebe vydupají 185 koní a 138 Nm. I dnes to jsou údaje, které neurazí, a se 190 kg těžkými motorkami (včetně paliva v 17l nádrži integrované v hliníkovém rámu) budou pěkně cvičit.

Co je samozřejmě jinak, jsou barvy. Na ty se v EBR soustředí teď především. Barva dělá motorku a musíme říct, že s tímhle Amíci pracovat umějí. Superbike RX v šedém provedení Color Jet vypadá dost dobře (viz nahoře), naháče SX si zase od léta můžete pořídit v černé Black Mamba.

Tou největší libůstkou bude ovšem na konci srpna představený 1190RX Carbon Fiber. Žádné velké básnění, prostě aby bylo od začátku jasné, že tahle motorka je celá karbonová. Tedy samozřejmě jenom kapoty. Ale občas máte před sebou karbonovku a vlastně vás ani moc nebere, někdy ty motorky vypadají tak jako ušmudlaně, smutně. Ovšem v EBR si dali záležet a „karbonka“ řve do světa, že je to prostě luxus.

Bohužel, zcela v již zmíněném stylu amerických firem a zejména EBR, kromě pár fotek na Facebooku nic jiného k dispozici není. Takže o ceně i dostupnosti můžeme jenom spekulovat. Ale kouká se na to hezky, že?

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
pernik92 přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
michalpike přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist