yamaha_demo_tour




Koncept Hero Hastur 620 - Streetfighter z Indie

Jeden z největších světových výrobců motorek, indická firma Hero, představila na výstavě Auto Expo v New Delhi první výsledky spolupráce s Erikem Buellem. Streetfighter s výrazně agresivním designem by se měl začít prodávat v roce 2015.

Erik Buell už pomáhá indickému gigantu s vývojem motorek pár let, a v létě 2013 dokonce našel ve firmě Hero MotoCorp strategického partnera pro svojí společnost EBR, když jí prodal skoro půlku akcií, aby získal finance na další rozvoj.
O značce Hero jsme toho v Evropě zatím moc neslyšeli, protože svojí produkci doposud omezovala na levné stroje menších kubatur, a stačila jí kapacita asijských odbytišť. To se ale může už brzy změnit. Právě představený koncept Hastur s řadovým dvouválcem o objemu 620 ccm je regulérní dospělá motorka, která bude chtít určitě oslovit zákazníky i mimo domácí půdu. 
V souvislosti s motorem vlastní výroby mluví o výkonu zhruba 80 koní v 9 600 otáčkách, což je hodně slušný údaj, a zvlášť s očekávanou hmotností 159 kg . Reklamní videoklip už předem láká případné zájemce na maximálku 240 km/h a zrychlení z nuly na 100 za 3,8 sekundy. Dvouválec s protisměrným otáčením klikové hřídele je usazen v příhradovém rámu se zajímavě řešenou kyvkou, a celé to zastřešuje agresivně hranatý design masky, nádrže a sedlové části. Proč se motorka tváří, jako vetřelec který chce sežrat každého kolemjdoucího chodce, to netušíme.  
Je ale dost pravděpodobné, že stejně agresivní bude i cenová politika firmy, pokud se Hastur skutečně dostane do výroby. Pak by nebylo těžké si ani představit, že se motorka objeví na evropských trzích, i když větší šanci na úspěch by jí v tom případě asi zajistilo logo EBR na
nádrži místo nápisu Hero.

Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.



 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist