husqvarna_svartpilen_801_2




Volkswagen by mohl kvůli emisnímu skandálu skutečně prodat Ducati

Ducati byla odkoupena německým koncernem Volkswagen – konkrétně automobilkou Audi, v roce 2012. A i když leckdo dodnes tvrdí, že toto spojení nedává ekonomicky ani technologicky příliš význam, Ducati se pod křídly německé automobilky daří poměrně dobře. Teď však hrozí, že se obě značky rozejdou.

Ačkoliv předseda VW Group Hans Dieter Pötsch vcelku nedávno kategoricky vyvrátil zvěsti o prodeji značek Ducati, Man nebo Scania, nejnovější informace tvrdí, že bude Ducati přece jenom na prodej. Důvodem je pochopitelně obrovský emisní skandál „Dieselgate“, vzniklý kvůli obcházení emisních limitů u nových dieselových vozů koncernu.

V současnosti Volkswagen vykupuje v USA více než 475 000 „postižených“ aut a do toho musí zaplatit mastné sankce po celém světě. Není proto divu, že se koncern snaží sehnat peníze, kde může. A když dojde na odprodej značek, Ducati je logicky první na ráně. Podle agentury Reuters by měl Volkswagen aktuálně kontaktovat potenciální kupce, ovšem zatím není nic stoprocentně jisté. Až budoucnost a další vývoj celé emisní aféry ukáží, ve kterých rukou italská Ducati skončí.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist