yamaha_tenere_duben




Spy photo - Ducati Scrambler?

Konečně je k mání fotka přibližné podoby Scrambleru od Ducati v trochu slušné kvalitě. I když ke skutečné produkční motorce má Ducati Scrambler ještě daleko, dá se zhruba odtušit, jaké linie očekávaná novinka ponese.

Ducati si nedávno zaregistrovala označení modelu motocyklu „Ducati Scrambler“ a spekulacemi se to v kuloárech začalo jen hemžit. Každého zasvěceného zřejmě hned napadlo, že pokud takový model vznikne, bude zřejmě vycházet z konceptu Pierra Terblanche, který pro Ducati nějaký čas pracoval.

Jenže chyba lávky! Podle aktuálních fotek na to jde Ducati po svém a poměrně povedený koncept hází za hlavu. Samozřejmě, nesmíme dělat ukvapené závěry, ale linie této „stavby“ jsou úplně jiné a mnohem více ořezané.

Můžeme si všimnout ostře řezaného předního světlometu, zploštělého sedla nebo výfuku, který zřejmě není ještě dotažen do konce, protože vypadá, jakoby k té motorce ani nepatřil. V rámu pracuje vzduchem chlazený V-Twin motor o objemu 803 ccm, který známe z modelu Monster 796.

Podlouhlá nádrž, která je typická pro scrambler motocykly, tu samozřejmě nesmí chybět, stejně tak náhlé „useknutí“ sedla spolujezdce, pod kterým se skrývá držák SPZ s koncovým světlem a blinkry. Dá se odhadnout, že motorka bude osazena 17palcovým kolem vzadu a 19palcovým vpředu. O brzdný účinek by se mohly postarat brzdy od další známé italské firmy Brembo.

Zatím toho o novém modelu moc nevíme. Jedno je ale jisté - pokud jste čekali na odhalení Scrambleru při výstavě EICMA, tak vás musíme zklamat. Ducati si tuto novinku nechá až do modelového roku 2015. Takže za rok se máme na co těšit!

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist