yamaha_demo_tour




Ducati XDiavel Nera jako speciální edice s Poltrona Frau

V sedmé epizodě postupného odhalování novinek 2022 nám Ducati představila luxusní verzi Nera modelu XDiavel. Nový motocykl vznikl ve spolupráci s italským výrobcem nábytku a automobilových sedadel Poltrona Frau se sídlem v Turíně. A protože Poltrona v italštině znamená křeslo, vyniká XDiavel Nero hlavně dokonale zpracovaným sedlem.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

XDiavel je zajímavým křížencem, který nabídne posaz a uvolněné tempo při nízkých rychlostech typické pro svět cruiserů a na straně druhé sportovní jízdu a výkon V-twinů od Ducati. Pro tuto značku je řada Diavel a XDiavel výkladní skříní a v minulosti už poslala na trh několik speciálních limitovaných verzí. Možná si vybavíte Ducati Diavel 1260 Lamborghini, Ducati Diavel Diesel nebo úplně první Ducati Diavel AMG.

Společnost Poltrona Frau už se značkou Ducati spolupracovala na projektu Scrambler Club Italia. Letošním výsledkem spolupráce je limitovaná edice celkem 500 číslovaných motocyklů Ducati XDiavel Nera. Design využívá kombinace matného a lesklého černého lakování ve stylu „Black on Black“ včetně odlehčených černých kovaných kol. Doplňuje ho také speciální otevřená přilba, kterou si majitelé XDiavelu Nera mohou objednat společně s motocyklem.

Mezi další změny na této limitce patří kromě sedla také brzdové třmeny a kryty hlavy motoru v červené barvě Ducati.

Nejvýraznějším prvkem ale je sedlo ze speciální kůže Pelle Frau. Tento měkký kožený materiál má Poltrona patentovaný a měl by i ve výrazných barvách vydržet vlivy různého počasí. Sedlo je k dispozici v pěti různých barvách - Siam Red, Steel Blue, Cemento, India a Selva a je navíc zdobené řadou písmen "X" vytvořených pomocí laseru.

Po konstrukční stránce je model Nero shodný s modelem XDiavel ve vyšší verzi S. To znamená motor Testastretta DVT 1262 s finálním převodem na zadní kolo pomocí ozubeného řemenu naladěný na maximální výkon 160 koní při 9 500 ot/min a točivý moment 130 Nm při 5 000 ot/min. To vše při poměrně příznivé hmotnosti 220 kg suché váhy, se všemi náplněmi a plnou nádrží je to 249 kg. Zůstává shodný rám z ocelových trubek a podvozek s výškou sedla (755 mm) a předsunutou polohou stupaček. Vzadu najdeme obří pneumatiku o šířce 240 mm. Specifický profil pneumatiky umožňuje maximální úhel náklonu 40°, to je pro motocykl této kategorie hodně zajímavá hodnota.

Prémiový model si žádá dobré komponenty, proto jsou vepředu dva monoblokové třmeny Brembo M50 na kotoučích o průměru 320 mm. Ty jsou doplněné náklonovým ABS od Bosche s 6osou inerciální platformou IMU s funkcemi Ducati Traction Control (DTC), volbou jízdních režimů, tempomatem a Ducati Power Launch (DPL), které lze ovládat prostřednictvím barevného TFT displeje.

Dá se čekat, že tato speciální edice, která se zařadí vedle základního modelu XDiavel Dark a sportovnějšího modelu XDiavel S, bude brzy rozebraná. Majitelé si při rezervaci budou moci vybrat požadovanou barvu sedla. Pět set majitelů této limitované edice v navíc dostane pouzdro na doklady z kůže Pelle Frau v barvě sedla jejich motocyklu. Motocykly budou v prodejní síti Ducati od března 2022. Aktuální cena modelu XDiavel S je 639 000 Kč, verze Nera bude přibližně o sto tisíc korun dražší.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist