yamaha_demo_tour




Ducati Scrambler představen v ČR

Scrambler je oficiálně venku a čtvrteční akce s názvem Ducati Scrambler Night za námi. V prostorách kulturního centra Jatka78 byla k vidění alternativní umění a k poslechu hrál hutnej punk-rock´n´ roll.

Kapitoly článku

Prostory klubu Jatka78, které se nacházejí v hale číslo 7 v Holešovické tržnici byly ideálním místem pro setkání příznivců značky Ducati, ale především pro zájemce o horkou novinku, Ducati Scramblera. Jak říká ředitel klubu Rostislav Novák: "Jatka78 jsou otevřeným prostorem, který nabízí ideální podmínky pro žánr nového cirkusu"  a právě Scramblera můžeme nazvat novým žánrem motocyklového cirkusu, neboť u Ducati přináší nový pohled na motorkaření.
Scrambler má být motorkou pro všechny, pro začátečníky, ostřílený motorkáře, ale i dívky. Nemusíte být ani zarostlý týpek s kšiltovkou, stačí, aby se vám Scrambler líbil a zbytek už je na vás. Ducati našla skulinu na trhu a prostě do ní vrazila nový model a přihodila pořádnou porci stylu. Hromada oblečení a doplňků není jen pomyslná třešinka na dortu, ale hraje tu stejně důležitou roli. Tuším, že přilákat nové, mladé lidi, kteří neměli o motorkaření prozatím tolik zájem, se podaří na výbornou.
Krátce po 18 hodině se na podiu objevila Dominika Gawliczková, aby za podpory spousty fotografií a videí rozjela povídání o své cestě na motocyklu do Kyrgyzstánu. Dominika začala jezdit na motorce ve třinácti letech a o tři roky později vyrazila na první výlet v jedné stopě za hranice ČR. V devatenácti letech se vydala poprvé úplně sama na motorce o objemu 125 ccm do Španělska a Portugalska na cestu, která trvala 35 dní. Od roku 2013 jezdí na Yamaze Tricker 250, se kterou podnikla cestu na sever Evropy přes 10 zemí, kdy najela přes 10 000 km. A právě v létě 2014 dojela na tom samém motocyklu do Kyrgyzstánu až k hranicím Číny, což byla nejdelší česká ženská motocyklová sólo výprava. Momentálně pořádá přednášky z cesty do Kyrgyzstánu a v březnu se chystá do Austrálie a Indonésie. Tentokrát však ne sama, ale jako člen trabantí výpravy na motorce ČZ 175.
Po téměř hodinovém povídání se oslovo přihlásil Cirk La Putyka, český divadelní soubor, který se profesionálně věnuje žánru „nový cirkus“. Ve své tvorbě se snaží překračovat hranice mezi akrobacií, moderním tancem, loutkovým divadlem, koncertem a sportem.
A jak to vypadá z pohledu běžného smrtelníka? Neskutečný bengál na trampolíně, kdy se trochu nečekanou scénkou evokující narušení poklidného večera přešlo k UP´END´DOWN, který žánrově navazuje na představení La Putyka, avšak s jedním velikým rozdílem, s cirkusovými disciplínami (teeter board, šály, lana, strapsy). Jedná se o příběh člověka, který žije jen se svými vzpomínkami. Žije se svými vzlety a pády, není však schopen se od nich odpoutat a žít uvolněně a svobodně. Dvojice žen neustále pendlující nahoru a dolů na zavěšených strapsech při svém představení nečekaně odhaluje plachtu a Ducati Scrambler je venku.
Na místě byly k vidění dva kousky modelu Scrambler Icon, kdy se na jednom střídali zájemci o účast ve foto soutěži a druhý byl umístěn na podstavci. Poté si vzala slovo Veronika Michlová, jednatelka společnosti MOTO ITALIA s.r.o, aby krátce představila nový motocykl a všem popřála hezký večer. Zájemci o motocykl pak měli po chvilce tlačenice dost prostoru si motocykl v klidu prohlédnout i osedlat. 
Naživo je Scrambler o pořádný kus hezčí než na fotografiích. Jednoduchost z něho sálá a nemusíte se bát, že by šlo o plastovou hračku, je to poctivý motocykl a to je dobře. I když je jasné, že pokud se jednomu líbí digitální budík, tak druhý raději kvituje prostorné nízko položené sedlo. V každém případě je to motocykl v pravém slova smyslu a vyvolává diskuzi, a o to přece šlo. První test Ducati Scrambler můžete očekávat hned na začátku sezony a během léta se k němu do ringu pokusíme pozvat ve formě srovnávacího testu jiný stroj.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist