globalmoto_duben_nolan




Ducati Memorabilia: Pořiďte si díly ze slavných závodních speciálů

Pro fanoušky boloňské značky se otevírá další možnost, jak zesílit své propojení s továrnou v Borgo Panigale. Pokud jste založením navíc sběratelé, tohle si určitě nenecháte ujít. Ducati totiž začne prodávat jednotlivé díly ze svých továrních speciálů MotoGP a WSBK v kolekci Ducati Memorabilia.

Tohle bude pro ducatisty asi velká zábava. Že byste si doma postavili celou GP15, to nehrozí, ale pár kousků z autentických továrních závoďáků doma teď mít můžete. Všechny díly budou certifikované, má jít o skutečně používané součástky z motorek, které jste mohli vídat v televizi, žádný sklad.

Jako první půjdou do prodeje ojnice, klikovky, vačkové hřídele a písty z prozatím blíže nespecifikovaných strojů, na dvou ze šesti k tomuto tématu zveřejněných fotografií je vidět, že ty konkrétní díly budou z Desmosedici GP14 a GP15. Všechno bude osobně podepsané šéfem Ducati Claudiem Domenicalim a šéfem závodního oddělení Gigim Dall´Ignou, každý díl dostanete s kompletním technickým popisem a informacemi o jezdci, který jej používal, a dané sezóně.

A teď to nejdůležitější, tedy jak se k dílům z kolekce Ducati Memorabilia dostat? Možností je několik, nejjednodušší to bude přímo v Boloni v továrně v Ducati Store, anebo prostřednictvím oficiálních dealerů. Od příštího roku by měl být prodej možný i přes oficiální webové stránky Ducati.com. Důležitá je také forma, z krámu si neodnesete jen tak nějaký píst v kapse od bundy, nýbrž sběratelský kousek v pěkné krabici a plastové vitrínce. O čem Ducati zatím mlčí, jsou ceny, ty si netroufáme ani odhadnout. Za flašku rumu a dvě krabičky Startek to ale určitě nebude.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Bogodar přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Normik přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist