husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati Hypermotard 796

Na listopadové výstavě v Miláně sice podle všeho budou chybět japonské značky, ale Italové na domácí půdě chystají celou řadu novinek. Ducati zatím uvolnila první informace o „malém Hypermotardu“.

Hypermotard 796 by měl být poháněn úplně novým vzduchem chlazeným dvouválcem, který by se časem mohl objevit i v dalších modelech a zdárně tak překlenout mezeru mezi šestistovkami a litry. Dvouventilový Desmodue L-Twin s elektronickým vstřikováním má předběžně oznámený výkon 81 koní, což je sice podobná hodnota jeko u Monsteru 696, ale zato se může pochlubit krouťákem 77 Nm (69 Nm u malého Monstera). Zbytek konstrukce je shodný s Ducati Hypermotard 1100.
Ve srovnání se svým větším bratříčkem, modelem Hypermotard 1100, se nové 796 podařilo shodit hned 10 kilogramů díky jednoduššímu rámu a odlišným brýlím. Celková hmotnost by tak měla činit 167 kg suché váhy. Když k tomu přidáme o 2 cm menší výšku sedla, mokrou spojku APTC s lehkým chodem, a hlavně nižší cenu, je výsledkem zajímavá nabídka pro řádění ve městě a zatáčkách.
Nová Ducati 796 bude v nabídce v matném černém provedení Dark, v matově bílé s kontrastními prvky, nebo v klasické červené s černými koly jako u většího bratra. Co se týče ceny, dá se logicky očekávat cenovka někde mezi malým Monsterem a velkým Hypermotardem.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist