globalmoto_duben_nolan




Anketu Motocykl roku ovládla Honda

Tři vítězství v dílčích kategoriích a navrch absolutní vítězství. Taková je bilance japonského výherce, který opanoval anketu Motocykl roku 2020. Vítězné poháry si odvezly také značky Harley-Davidson a Ducati.

Motocyklová veřejnost spolu s novináři vybírala z celkem 33 motocyklů rozdělených do pěti kategorií. Už ta první vyhlašovaná kategorie se stala kořistí pro výrobce s křídlem ve znaku když mezi skútry  zvítězila Honda SH125i.

Zástupci značky Honda si pomyslně nestihli ani sednout zpátky na svá místa a museli znovu na pódium. Druhou vyhlašovanou kategorií byla Endura včetně cestovních, kam Honda nominovala model Africa Twin Adventure Sports. Její vítězství v této kategorii dalo vzpomenout na dva roky staré výsledky, kde k dílčímu vítězství ATAS přidal i vítězství celkové.

Od moderních SUV se vyhlašovací večer ubral směrem ke klasice neboli kategorii Klasik včetně chopperů a cruiserů. Pro pohár v této kategorii si dojela novinka od Harley-Davidson model Low Rider S.

Pohodovou jízdu na pódiu vystřídalo výrazně rychlejší svezení. Nejprve šlo o ty nekapotované, kde si vítězství v kategorii odvezla Ducati Streetfighter V4S.

Po italské chvilce slávy se dostalo opět na Hondu. Kategorii silničních motocyklů, kde se objevily stroje od silničních cestovních přes sportovně cestovní až k čistokrevným sportovním kapotám, vyhrál stroj Honda CBR1000RR-R Fireblade SP.

Po rychlých strojích už zbývalo vyhlásit jen vítěze absolutního, kde se nestalo nic překvapivého. Celkovým vítězem ankety a titul Motocyklu roku si letos z Brna odváží Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 18 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
DoktorMax přispěl 6 Kč
Syste přispěl 6 Kč
Zdenek54 přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist