yamaha_demo_tour




Dračí stezka

Zní to jako pohádka. 318 zatáček na téměř osmnácti kilometrech US Hwy 129.
Pro motorkáře z okolí Národního parku „Great Smoky Mountains“, který je z jedné půlky na území Severní Karolíny a z druhé v Tennessee, je tento slavný úsek jako „Buchláky“ pro české motorkáře. Od konce února až do listopadu je „Dračí stezka“ místem, kde se potkávají příznivci jedné stopy, ale i fandové Viperů, Corvette a jiných krasavců. S tím rozdílem, že se tu s motorkáři počítá a radary se tu nevedou.

Deal´s Gap je místo na jižním konci „Dračí stezky“. V tomto rezortu najdete příjemné zázemí a vše potřebné jak pro Vás, tak Vaši motorku. Nemusíte se trmácet do 20 mil vzdáleného města, abyste se najedli, natankovali a popřípadě vyspali. Rezort se otevírá spolu s prvními motorkáři většinou koncem února a zavírá spolu s posledními v listopadu.


K připomenutí toho, že nejsme všemocní a nesmrtelní tu slouží „Tree of Shame & lot of pain“. V překladu „Strom hanby a spousty bolesti“. V 80tých letech minulého století tu parta motorkářů začala věšet zbytky z rozbitých motorek a nápad se ujal. Plasty, zrcátka, nádrže všech značek Vás varují už z dálky. Většinu z nich jejich bývalí majitelé popsali pár slovy a datem události. Stromu se prý není radno dotýkat, nosí to smůlu!
Majitelé rezortu každoročně vydávají DVD, kde jsou k vidění všechny větší akce, které se tu za rok udály. Chlubí se účastí motorkářů z celých Spojených Států. Samozřejmě nechybí sestřih náhodně natočených nehod.

Ubytování:

Motel se čtrnácti pokoji, při ceně cca 1000 Kč / noc / 2 osoby. Za 250 Kč / noc / 2 osoby si v areálu postavíte stan.


Restaurace:

Kapacita 65 míst.
Otevřeno: 8:00 - 19:00 po celý týden.


Servis a obchod:

Přezutí a drobné opravy jsou schopni provést přímo na Deal´s Gap rezortu. Otevřeno je 7 dní v týdnu. Na větší opravy Vás po dohodě odvezou do jednoho ze servisů, kterých je v okolí dostatek. Pokud Vám není angličtina cizí podívejte se na jejich oficiální stránky www.dealsgap.com. Najdete tu odkazy na web kamery, zprávy o aktuálním počasí a programu.


Deal´s Gap Motorcycle Resort
17548 Tapoco Road, Tapoco, NC 28771
GPS: N35*27.968' by W083*55.174'

Zbývá už jen vyřídit víza a vyrazit.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist