husqvarna_svartpilen_801_2




80% Dainese prodáno za 130 miliónů eur

Světoznámý výrobce motocyklového oblečení, potažmo majitel Lino Dainese, prodal většinový podíl ve společnosti, kterou založil roku 1972 a která již dlouhé roky obléká ty nejlepší jezdce jako byli Giacomo Agostini nebo Valentino Rossi.

Lino Dainese si však i nadále udrží minoritní podíl ve společnosti a říká, že tento nový krok umožní neustále posouvat hranice bezpečnostních prvků v oblékání pro motocyklisty. V prohlášení Lino Dainese řekl: " Bylo nesmírně důležité, abychom našli správného partnera, a to především v tomto období, kdy cítíme silný rozvoj naší společnosti. Věřím, že  Investcorp je přesně takovým společníkem na kterého jsme čekali. Jeho celosvětová působnost nám ještě více pomůže v mezinárodní expanzi a v inovaci produktů. Také věřím, že jejich podpora umožní větší zájem a informovanost veřejnosti o nový bezpečnostní systém D-Air ".
Firma Dainese má velké jméno v Evropě a to díky sportovním úspěchům v motorismu po desetiletí. Mimo zmíněná jména oblékali kombinézu Dainese jezdci jako Barry Sheen, Kevin Schwantz a Carl Fogarty. Pokud však chce značka uspět i na jiném trhu, například ve Spojených státech musí se neustále rozvíjet.
Hazem Ben-Gacem, vedoucí Evropského investičního týmu Investcorp, uvedl: "Dainese je přesně ten typ společnosti, kde můžeme investovat a úspěšně rozvíjet partnerské podnikání pro další růst.“ Mluvčí společnosti Investcorp dále podotkl: "Těšíme se na novou spolupráci a nadále počítáme se stávajícím manažerským týmem a samozřejmě panem Dainesem. Věříme v inovativní řešení této značky a hodláme proniknout na nové trhy. "
Mimo motocyklové závody však Dainese postupně proniká i do jiných sportovních odvětví jako je lyžování a cyklistika. Víceméně sporty, které jsou populární především v severovýchodní Itálii, kde byla firma Dainese založena. Firma jde však ještě dál a zkouší uplatnit svůj systém ochrany airbagu i mezi seniory, kde by například pomohl ochránit před zlomeninami při náhlém pádu. A nemuselo by se nutně jednat o sportování, ale i při běžných činnostech, kde u starších lidí hrozí úraz.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist