globalmoto_duben_nolan




CF Moto V.02-NK Concept je dost možná nejzajímavější čínský naháč

Pod krkolomným názvem se ukrývá svalnatý sportovní naháč, podobný do určité míry aktuálním strojům od KTM. Tato podoba ale rozhodně není náhodná. KTM totiž vkročilo s CF Moto do spolupráce a právě V.02-NK Concept je jejím plodem.

Vzhled ostře střiženého naháče pochází z pera rakouského designového studia Kiska Design, což je ta samá společnost, která navrhuje design právě i pro KTM. Rakouský je navíc i motor. Jedná se o základ ve staré platformě dvouválce LC8, který si Číňané odkoupili pro svoje použití a z původních 990 ccm upravili na objem lehce přesahující jeden litr.

V.02-NK Concept se dále chlubí třeba brzdami Brembo nebo pružícími komponenty Öhlins, ale na druhou stranu nelze říci, že by byl čínský koncept poskládán výhradně z cizích dílů. Třeba rám a celková konstrukce náleží značce samotné a objevuje se tu pár zajímavých (leč ne zcela nových) řešení.

Přední vrchní část rámu je příhradová, ta spodní potom hliníková a doplněná jednostrannou kyvkou. Vůbec nejzajímavější je ovšem umístění chladiče. Místo aby se chladič nacházel v běžné pozici za předními vidlicemi, je umístěn pod sedlem, nad zadním kolem. Chladný vzduch je k němu potom přiváděn skrz karbonové průduchy, vedoucí z oblasti pod nádrží až dozadu a zároveň podpírající sedlo.

Na druhou stranu je nutné poznamenat, že třeba nápad s chladičem pod sedlem není úplně vlastní. Již dříve se objevil u italských motorek Benelli a právě bývalý šéf Benelli Pierluigi Marconi stojí za návrhem stroje pro CFMoto

V.02-NK je v tuto chvíli stále jen konceptem, ale jedná se o nejzajímavější a rozhodně také nejvýkonnější čínský stroj, jaký jsme za hodně dlouhou dobu viděli. Jeho výroba se navíc nezadržitelně blíží a na trh se velký naháč dostaví v roce 2020. Po modelu 650NK s řadovým dvouválcem se bude jednat o další velký model zaměřený „na západ“ a nebude poslední. Za nedlouho jej má následovat ještě celá řada nových motorek, postavených na platformě staré generace motoru LC8.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Vydris přispěl 1 Kč
ferdys75 přispěl 1 Kč
Freddy_X přispěl 1 Kč
Mike70 přispěl 1 Kč
Nordland87 přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist