journeyman_brezen




Anglická značka CCM představila Spitfire ve verzi Blackout. Má už za sebou roli v Avengers

Původně měl Blackout hrát v nové bondovce No Time To Die, odkud ho ale vystrnadil Triumph Scrambler 1200. Zklamání v týmu CCM netrvalo dlouho, motocykl si záhy vyžádala jiná produkce a v listopadu ho uvidíme v marvelovce Černá vdova, kde na něm jezdí Scarlett Johansson. Anebo taky Sarah Lezito. A teď na něm může jezdit už kdokoli.

Kapitoly článku

Tyhle filmové příběhy jsou samozřejmě pro každý motocyklový model a každého výrobce obrovská přidaná hodnota a v CCM to dobře vědí. Je to už skoro 20 let, co se model 644 objevil ve snímku Lara Croft: Tomb Raider, kde na něm jezdila Angelina Jolie. Jak to bylo teď s novým Blackoutem, to už jsme vám naprášili. Nejprve odmítnutí od agenta 007 a vzápětí lano od Avengers. Scarlett Johansson se před pěti lety povozila na LiveWiru od H-D, teď však „nafasovala“ něco podstatně lehčího a divočejšího. Její dublérkou v akčních polohách byla i u nás velice dobře známá stuntriderka světového formátu Sarah Lezito a dlužno říci, že ve všech scénách skutečně jezdí na CCM. Anglická značka dodala produkci Černé vdovy šest upravených Spitfirů a kaskadéři si je nejdříve pořádně otestovali, motorky lítaly vzduchem a přes kameny a nakonec z toho byl palec nahoru – Spitfiry byly tak dobré, že mohly být v pohodě použity i pro náročné kousky, nebylo potřeba maskovat ostré krosky, jak se to v těchto případech dělává.

Černá vdova byla původně plánována už na tento květen, nakonec se termín její premiéry kvůli koronaviru přesunul na 6. listopadu. V CCM však nový model představili už teď a je to vlastně i takové lákadlo. V tom filmu nejsou použity přímo modely Blackout v této sériové specifikaci, jde o upravené Spitfiry, nicméně společných znaků by měly mít víc než dost.

CCM aktuálně nabízí pouze řadu Spitfire a v ní hned osm různých modelů, více či méně odlišných. Je to taková pěkná stavebnice, BMW R nineT by mohlo závidět, a to už čtyři modely Spitfire patří minulosti. Teď tedy přibude další, jestli dobře počítáme, tak třináctý. Prozatím největší offroad, který v řadě Spitfire byl. Ne že by se snad něco zásadně změnilo po technické stránce, třeba takový Foggy Edition má větší zdvihy odpružení než Blackout (130 vs. 120 mm), ale je tady vepředu 19“ kolo, zubaté pneumatiky Mitas (!) a dvojice seříznutých výfukových koncovek napravo pod rovným prošívaným sedlem z mikroplyše pro dva – snad vůbec poprvé máme před sebou CCM Spitfire standardně se stupačkami pro spolujezdce. Odpružení dodala italská speciálka Marzocchi, je plně nastavitelné a měkčí než na silničních modelech. Důležitým prvkem je samozřejmě exkluzivní lakování, kombinace černé, červené a karbonu prostě vždycky vypadá dobře. Motor dostal novou mapu, která zlepšila jeho průběh, a zadní rozeta přišla o nějaký ten zoubek, takže by jízda na Blackoutu měla být plynulejší.

Docela zajímavě vypadá cenovka. Spitfiry sice pohání „jen“ jednoválcová šestistovka o výkonu 55 koní a s točivým momentem 50 Nm (což ve spojení s nízkou hmotností, u Blackoutu 139 kg bez náplní, dává hodně pěknou dynamiku), ale vzhledem k exkluzivitě provedení se nejedná o nic laciného. Pouze dva aktuální modely se cenově vejdou těsně pod hranici 10 tisíc liber, spíš je to tak jedenáct, dvanáct. Kolik byste tedy řekli, že bude stát tenhle nový Blackout? Prý jde navíc o limitovanou edici, prozatím v přesně nespecifikovaném počtu. Tak těch dvanáct? No vidíte, a oni za něj v CCM chtějí 8995 GBP (cca 260 000 Kč). Utratit ale budete moci samozřejmě více, tohle je základní cena, výrobce má ale už připravené pakety Action, Hero a Legend.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
GarioGringo přispěl 3 Kč
ThomsonMotorson přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist