husqvarna_svartpilen_801_2




Miláno 2008: Výrobci přileb

Výstava v Miláně je známa i širokým zastoupením firem v oblasti motocyklového příslušenství a doplňků. Kromě motocyklů samotných jsme tedy věnovali nějaký čas právě tomuto odvětví motocyklové branže. První článek a fotogalerii budeme věnovat nejzásadnější součásti výbavy jezdce a to je motocyklová přilba.

Kapitoly článku

Caberg

Tato značka je u nás známá především vyklápěcími modely. V Miláně se předvedl další zástupce tohoto typu helem, oblíbeného především cestovateli a jezdci s brýlemi. Nástupce populárního modelu Justissimo GT, novinka s názvem Sintesi, samozřejmě obsahuje další charakteristický prvek této značky, vysouvací sluneční clonu. Podle výrobce tato přilba nabízí nižší odpor proti větru, homologaci jako integrálka i jetka a možnost vybavení interkomem Bluetooth.

 

Shoei

V expozici tohoto světového výrobce nás zaujala především offroad novinka pod označením VFX-W a integrálka X-Spirit. Tu na hlavě vozí takové veličiny motoristického sportu jako třeba Chris Vermeulen, Mika Kallio, Thomas Lüthi nebo Yukio Kagayama. Zajímavostí expozice byla rovněž improvizovaná dílna.

 

 

 

Torneo

Jedná se o velice vydařené motocyklové přilby, založené na základě značky Osbe. Firma Torneo však jednotlivé kousky dohnala k dokonalosti, pohrála si s nimi a dala jim poněkud sportovnější míčový nádech.

 

Designem a zpracováním jde o velice kvalitní záležitosti. Celý projekt byl nastartován v roce 1999 a stojí za ním designéři z Turína Pierpaolo Barra, Matteo Tampone a Andrea Righetti.


 

Suomy

U Suomy byla k vidění nová modulární vyklápěčka pod označením D2O. Na první pohled sportovní přilba by podle výrobce měla vynikat především všestranností a pohodlím. Samozřejmostí je dobrá ventilace, plexi je z netříštivého Lexanu a antialergenní vyjímatelná výstelka z mikrovláken. Chystá se provedení v černé, matné černé, stříbrné a bílé barvě. Viděli jsme zde i předvýrobní verzi s květovaným vzorem, ale nasazení tohoto barevného provedení je zatím otázkou, základní barevné provedení ovšem určitě doplní ještě jedna “divočejší“ barevná kombinace. Přilbu bude možno rovněž dovybavit SCS komunikačním systémem, který v sobě skrývá Bluetooth, intercom a FM rádio.

 

 

 

Druhou zajímavou přilbou v expozici, která nás zaujala byla limitovaná série pod označením Suomy Vandal Troy Bayliss replica. Jak název napovídá, jedná se o repliku závodní přilby na počest vítězství T.B. v seriálu WSBK. Přilba je postavena na základu sklolaminátové přilby Vandal a je vyrobena v omezené sérii ve více než výstižném počtu 1098 ks. Pořizovací cena byla stanovena na 550 eur.

 

 

 

Miláno 2008: Výrobci přileb

 

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist