yamaha_demo_tour




Bude budoucí šampion MotoGP z Ukrajiny?

Timur A. Kuleshov, tak zní celé jméno klučiny z ukrajinského Kyjeva, který se narodil 7. 11. 2012. Lehkou matematikou na úrovní prvního stupně rychle spočítáte, že loni na podzim oslavil své páté narozeniny. Asi vám to jméno dnes nic neříká, ale podle toho, jak už ve čtyřech letech drandil na motorkách všeho druhu, tak není vyloučeno, že o něm ještě v budoucnu uslyšíme.

Kapitoly článku

Zatímco jeho vrstevníci si s motorkami jenom hráli a někteří ani definitivně neopustili bezpečí kočárku a dudlík, Tima, jak Timurovi zkráceně říkají, na motorkách rovnou jezdil. Jak to tak bývá, první ho v jeho motorkářské kariéře čekalo kolo. Nedlouho po svých prvních narozeninách už drandil a získal několik medailí na dětských cyklistických soutěžích. Následoval první minibike, pro jistotu ještě s balančními kolečky a ve dvou a půl letech už toho ve svém motorkářském životě zažil víc, než leckdo z nás. Dostal svou první kombinézu na míru, jeho motorka byla vystavena na stánku Ducati během výstavy Motobike 2015, kde byli hlavními hvězdami.

Ještě před třetími narozeninami mu táta z motorky přídavná kolečka odmontoval, od té doby Tima jezdí, trénuje a rozvíjí své dovednosti. A ani mu nevadí, že pořádně nechytí řídítko. Jeho hlavní doménou jsou silniční motorky, jezdí ale i v terénu a nezalekne se ani stuntridingu. Zvládá jízdu na nádrži, na řídítkách a dokonce i po zadním kole! Samozřejmě za pomoci rámu přidělaného na zadní části motorky.

Samozřejmě se můžeme bavit o tom, jestli je správné dítě posadit takhle brzo na motorku, ale rodiče prý Timura do ničeho netlačí a on dělá to, co chce. Jen mu dali příležitost a to za méně peněz, než kolik stojí nový iPhone. Na kterém mimochodem dnešní děti tráví nebezpečně moc času už od raných let. Oproti tomu je ježdění na motorce zlaté! Uvidíme, kam to nakonec malý Tima dotáhne a jestli o něm někdy v budoucnu uslyšíme. Marc Marquez svoji první motorku dostal ve čtyřech letech...

Video

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Petr7474 přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist