husqvarna_svartpilen_801_2




Brough Superior rozšiřuje svoji exkluzivní řadu

Současná móda scramblerů a flat tracků se nevyhýbá ani takovým značkám, jako je znovuzrozená Brough Superior z Anglie. Model Pendine Sand Racer vzdává hold rychlostním závodům pořádaným na pláži Pendine ve Walesu a samotnému zakladateli značky Georgi Broughovi, který pláž a její závody doslova miloval.

Kapitoly článku

Základ Raceru vychází z modelu SS 100, který byl sice představený už v roce 2013, do výroby se ale dostal teprve loni. Stejný vodou chlazený dvouválec ze sebe umí dostat 100 koní a 89 newtonmetrů při plnění Euro 4, po jeho „odšpuntování“ má ještě zajímavější parametry. 130 koní při 8000 otáčkách, maximálních 120 Nm dosáhne o 1600 otáček níž. To všechno při objemu 997 ccm a za doprovodu zvuku linoucího se ze dvou nahoru vytažených koncovek.

Oproti SSku je tady jiná zadní kyvka vyfrézovaná na CNCčku s plně nastavitelným tlumičem na boku. Přední odpružení je řešeno vidlicí typu Fior z kombinace hliníku a titanu. Ze stejných principů vychází například systém Duolever od BMW. Samotný rám, který to vše drží pohromadě, je z titanu, stejně jako rám podsedlový. Kola jsou devatenáctipalcové vpředu a sedmnáctipalec vzadu, opět vytvořené přesným obráběcím strojem, brzdy obstaral Beringer. Vpředu brzdí jeden 320 mm kotouč radiální čtyřlístek, zadní kotouč má 230 mm a na něj stačí třmen dvoupístkový.

Pokud vás motorka vážící 196 suchých kilo zaujala, připravte si pořádný balík. Cena začíná na 57 999 librách, ale protože je to Brough Superior, je možné si nadiktovat spoustu úprav podle vlastního vkusu a to se pak dostanete úplně jinam. Prostě Rolls Royce na dvou kolech.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist