yamaha_demo_tour




Brněnský Motosalon letos povyrostl

Pomyslným výstřelem ze startovací pistole, kterým odstartuje motorkářská sezóna, je výstava Motosalon. Tradice ve střídání pořadatelských měst pokračuje, letos si nové modely motorek, čtyřkolek, oblečení a doplňků budete moci prohlédnout v Brně. Areál brněnského výstaviště se na motorkářské centrum promění druhý březnový víkend, přesněji od čtvrtka 8. 3. do neděle 11.3., a půjde o historicky největší ročník Motosalonu. Na informace, které nenajdete v článku, se můžete ptát PR manažerky veletrhu Dity Brančíkové.

Letošní devátý ročník mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, oblečení a příslušenství Motosalon bude hostit více než 300 značek. Počet vystavovatelů letos dosáhl 120 a to je o 10 procent víc než loni. Letošní ročník také poprvé v historii obsadí dva sousedící pavilony, kdy se k tradičnímu „Pčku“ přidá vedlejší pavilon F. V okolí haly Z bude probíhat venkovní doprovodný program, který má možnost se při nepřízni počasí přesunout právě do „Zetka.

Motorky a čtyřkolky

Svou účast na Motosalonu už potvrdila kompletní japonská čtyřka Honda, Yamaha, Kawasaki a Suzuki, nejen novinky ze spojených států vystaví Harley-Davidson a Indian. Silné zastoupení budou mít i evropští výrobci, jejichž značky jsou v poslední době na vzestupu. BMW, Triumph, Aprilia, KTM, Moto Guzzi, Husqvarna, Ducati. Nikdo z předních hráčů nebude chybět, doplní je menší značky jako například F. B. Mondial, Kentoya, SYM nebo letos nově zastoupené značky TM Racing, SWM, Beta a rakouská KSR. Několik motocyklů představí dealer značky MV Agusta. Chybět bude zastoupení značky Jawa. Čtyřkolkáři nebudou ochuzeni o nejnovější trendy v jejich segmentu. Své stroje představí Can-Am, Arctic Cat, Access Motor, Linhai a TGB.

Oblečení a doplňky

Tradičně se veletrhu účastní také spousta vystavovatelů prezentujících svou nabídku oblečení a doplňků. Nebudeme vás trápit jejich výčtem, své zastoupení budou mít na výstavě jak čeští výrobci oblečení a doplňků, tak prodejci světoznámých značek v tomto oboru. Najdete zde například nabídku desítky výrobců přileb: LS2, Schuberth, Shark, Bell, Nolan, své speciální zastoupení bude mít japonská značka Arai. Přiveze do Brna svou servisní dodávku, která bude po celou dobu veletrhu návštěvníkům k dispozici.

Doprovodný program

Jak už jsme zmínili, nebude chybět doprovodný program v okolí haly Z, ještě předtím ale proběhne čtvrteční slavnostní zahájení v pavilonu P se začátkem ve 13:00, hodinu po otevření bran areálu. Zúčastní se ho tradičně oficiální hosté a populární tváře z motobranže, zmiňme třeba Pepu Sršně, Leoše nohu, Martina Písaříka, z Mexika účastníky pozdraví i Honza Révai a Pavel Liška. Hlavním pilířem doprovodného programu bude tradičně partička Crazy Days: „Budou se divit i ti nejotrlejší z nejotrlejších,“ slibuje zakladatel Jan Holub. Svůj program pilují už od listopadu a tentokrát se budou moci zapojit i návštěvníci. „Velkou novinkou potěšíme všechnmy motorkáře, kteří se chtějí naučit jezdit po zadním, nebo si to chtějí prostě jen vyzkoušet. Jeden upravený stroj bude na stánku Crazy Days a druhý pak na hlavní ploše doprovodného programu, kde bude možnost si to vyzkoušet na vlastní kůži pod vedením zkušených kaskadérů,“ doplnil Holub a dodává, že myslí i na děti: „dětskému programu se s přípravami věnujeme možná někdy i více, než programu pro dospělé a ani tento rok není jinak". Kromě toho se můžete těšit na Míru Lisého, Motogymkhanu, kurzy první pomoci nebo akademii brněnského Automotodromu Z odrážedla do MotoGP. K doprovodnému programu se sluší uvést i testovací jízdy na skútrech Honda a Kymco.

Motorkáři.cz

Svůj stánek budeme mít v Brně samozřejmě i my. Přijďte prohodit pár slov, říct nám co děláme špatně, co naopak dobře a co by vás do budoucna zajímalo. U toho se budete moci podívat na Jawu 350 Pavla Suchého se kterou projel celou Austrálii. Odnést si budete moci i podpisy z autogramiád nebo si koupit něco v našem shopu.

Motocykl roku 2018

Už tradičně se bude v rámci výstavy vyhlašovat také anketa Motocykl roku 2018. Na Motosalonu budete mít možnost si prohlédnout 38 nominovaných motorek v 6 kategoriích na vlastní oči a rozhodnout se, komu dát svůj hlas. Hlasováním se zařadíte do slosování o stotisícovou slevu na nákup jednoho ze soutěžních motocyklů a spoustu dalších cen. Ten nejlepší motocykl následujícího roku bude vyhlášen v sobotu 10. 3. v 19 hodin přímo na veletrhu. Hlasovat můžete na místě nebo na stránkách www.motocyklroku.cz.

Vstupné a provozní doba

Vstupné je opět výhodnější koupit na webu. Pokud zvolíte tuto možnost a stihnete to do 15. února, vyjde vás vstupenka na 180 Kč. Poté už budou vstupenky za rovné dvě stovky. Stejných 200,- stojí základní vstupenka na místě, v sobotu 10. 3. zaplatíte 250,-, děti (6-15 let), senioři (od 60 let), držitelé ZTP a ZTP/P a studenti zaplatí 180,-.

Brány areálu se veřejnosti otevřou ve čtvrtek ve 12 hodin a uzavřou se v 19, v neděli platí zkrácený návštěvnický režim a končí se už v pět odpoledne. Pohyb po výstavišti by vám mohla usnadnit oficiální mobilní aplikace BVV, kde by měl být co nevidět k dispozici i Motosalon s možností koupě vstupenky přes mobil.

Parkování pro motocykly je i letos zdarma, automobily zaplatí 150 Kč / den.

Ptejte se on-line

Na vaše zvídavé dotazy ohledně výstavy Motosalon 2018 vám odpoví PR manažerka Dita Brančíková.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Dita Brančíková

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

sklenda
Dotaz od sklenda položen 05.02.2018 10:20

Budou motorky parkovat v areálu?

Odpověď od Dita Brančíková z 12.02.2018 09:53

Ano, motorky budou parkovat v areálu, jako vždy před pavilonem P. Pěkný den přeji!

Dukerider
Dotaz od Dukerider položen 05.02.2018 18:46

Dobrý den,
Orange County Choppers zřejmě na Motosalonu 2018 nebude, je možnost, že se někdy v budoucnu dočkáme jejich účasti alespoň např. přes evropského dealera?
Děkuji

Odpověď od Dita Brančíková z 12.02.2018 10:00

Zdravím, zatím v kontaktu s nikým z Orange County Choppers nejsme, ale když by chtěli vystavovat, není problém:-)

IgyPop
Dotaz od IgyPop položen 09.02.2018 15:46

Dobrý den,
prosím Vás,bude možné se na veletrhu setkat s některým z našich motocestovatelů (například Pavel Suchý, Jarda Šíma), jak tomu bylo před dvěma lety? Děkuji Igypop

Odpověď od Dita Brančíková z 12.02.2018 10:00

Jarda Šíma bude určitě a Pavel Suchý bude se svou Jawou 350 na stánku serveru Motorkáři.cz.

Špona1
Dotaz od Špona1 položen 10.02.2018 02:22

zdravím vás, chtěl bych se optat jestli bude vystavovat někdo italskou značku PROGRIP a prodej jejich výrobků. Diky Michal

Odpověď od Dita Brančíková z 12.02.2018 10:01

Tuhle značku má v portfoliu firma Bonmoto, která na Motosalonu vystavuje, tak snad ano!

Autoři článku obdrželi prémie 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Richardsimek přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist