husqvarna_svartpilen_801_2




První fotka BMW R NineT Racer je venku

Již před nějakou dobou proběhla internetem informace, že BMW přidá do portfolia modelů R NineT další dvě varianty. Zcela konkrétně se budou jmenovat Pure a Racer, představí se v úterý na výstavě Intermot a podoba druhého z nich je již venku.

Na internet pronikla vůbec první oficiální fotografie, zobrazující R NineT Racer, a my jsme popravdě fascinováni. Již dříve jsme tušili, že BMW přijde s café racerem, ovšem německá značka se opravdu pochlapila. Pod názvem Racer se totiž ukrývá parádní retro závoďák s klasickou polokapotáží a kulatým světlem na špici. Nechybí samozřejmě nízká řídítka uchycená přímo na vidlicích a stupačky, umístěné hodně vzadu. Za jednomístným sedlem se potom nachází tradiční „bobek“, elegantně zakončující celou motorku. Kus na obrázku je navíc zbarven do bílé barvy, kterou lemuje BMW „M“ trikolóra.
Co se techniky týče, ta zůstane prakticky shodná s dalšími modely rodiny R NineT. Základem je tedy vzduchem chlazený, dvouválcový boxer o objemu 1170 kubíků, disponující výkonem 108 koní. Stejný jako na dalších modelech bude i základ rámu nebo odpružení se zadní letmou kyvkou. Veškeré další informace se dozvíme na Intermotu již za pár dní.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist