husqvarna_svartpilen_801_2




Mělo by BMW udělat S 675RR?

S touto otázkou přichází francouzský designér Nicolas Petit spolupracující s německým výrobcem doplňku Wunderlich. S majitelem značky Erichem Wunderlichem takhle jednou večer debatovali, jak by to asi vypadalo, kdyby v BMW udělali menšího bratra litrového S 1000RR. A vznikly z toho povedené skici, nad kterými by se v BMW měli minimálně zamyslet.

Už je to deset let, co se objevily první obrázky BMW S 1000RR. Bavorská značka, do té doby produkující populární cestovní stroje, tím zaútočila na sportovně zaměřené jezdce a musíme říct, že se jí to povedlo. Závodní ambice značky „erero“ splnilo jen částečně, protože vytoužený titul WSBK dosud do Mnichova nepřivezlo, přivezlo ale třeba tituly v Superstock 1000 a neméně úspěšné bylo a je v národních šampionátech a road racingu, továrně přivezlo také nemalé komerční úspěchy. A na ně by podle Nicolase Petita mohla navázat menší šestistkovka.

Tím spíš, když japonská čtyřka téměř vyklidila pole kdysi velmi populárních šestistovek. V něm zbyla pouze Yamaha R6 čelící evropské konkurenci v podobě MV Agusty F3 a Triumphu Daytony 675. Právě jimi by se mělo podle Nicolase a Ericha BMW inspirovat. S 675RR, jak by se bavorský supersport mohl jmenovat, by totiž poháněl řadový tříválec spadající do objemových limitů supersportů.

Design samozřejmě vychází z velkého superbiku, takže i tady najdeme typický výraz se žraločími žábrami na bocích kapotáže. Hlavní rám je doplněný o parádní hliníkovou podsedlovku a místo zadního sedla zde je bobek, tak trochu inspirovaný současnou retro vlnou.

Podle pánů by to samozřejmě neskončilo u závoďáku a silničního sporťáku. Tak, jako je to i teď u litrů, by měl vzniknout i naháč S 675R (ten z boku trochu připomíná prvního Superduka) a cesťák S 675XR. Za nás určitě dobrý nápad, protože spousta lidí radši zvolí méně výkonné, ale lehčí a hravější modely o středním objemu, které i tak nabídnou dostatek výkonu. A co na to říkáte vy? Mělo by se BMW do menších modelů pustit?

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Mělo by se BMW pustit do výroby šestistovky?

  1. Šestistovky jsou super, je s nima zábava.
    Hlasováno: 295x
  2. Šestistovky jsou pro děti, správnej chlap jezdí na litru!
    Hlasováno: 25x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 8 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Aďoš přispěl 1 Kč
Pupouš přispěl 1 Kč
Svobtom přispěl 1 Kč
IvoK přispěl 1 Kč
Medvědis přispěl 1 Kč
michalpike přispěl 1 Kč
Kaštanisko přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist