husqvarna_svartpilen_801_2




Intermot 2010: BMW

Úterní dopoledne se na kolínském Intermotu představilo nové BMW K1600GTL. Šestiválec a největší bavorák se ukázal hned ve dvou modelových variantách.

O velkém bavorském cesťáku K1600GT a jeho luxusnější verzi K1600GTL byly již předem známy některé detaily, teprve nyní ale konečně známe celou motorku. Oba stroje se liší na první pohled pouze v detailech, a to velikosti postranní kapotáže, která zakrývá nohy, a lehce rozdílnou ergonomií posezu. Zatímco GT nabídne spíše ostřejší cestování, GTL je vhodnější na delší cesty, kde nabídne díky vzpřímenějšímu posezu maximum pohodlí a minimum únavy. Obě nová BMW jsou poháněny 1649 ccm šestiválci. Váha motorek je 319 Kg, respektive 348 kg u modelu GTL. Motor o síle 160 koní a max. točivém momentu 175 Nm váží pouhých 102 kg a je tak nejkompaktnějším a nejlehčím agregátem v kategorii šestiválců. BMW se navíc pochlubila, že celých 70% točivého momentu motoru bude k dispozici už od 1500 ot./min.
Oba stroje jsou prošpikovány elektronikou, která kromě očekávaného výkonu zajistí také větší bezpečnost, o kterou se kromě standardního ABS postará systém Dynamic Traction Control s možností nastavení jízdních modů Rain, Road a Dynamic.
O nastavení podvozku se postará systém ESA II v režimech Sport, Normal, Comfort, které by ve spojení s odhlečeným rámem a odpružením Paralever a Duolever měly zaručit výrobcem slibované maximum pohodlí. Oba nové modely mají oproti předešlým I nižší težiště, které přispěje k dobré ovladatelnosti.
Další nově představenou vychytávkou na modelech K1600 je elektronické natáčení světel do zatáček. Pod ostře řezanou, ale typicky bavorskou maskou se skrývá 5,7 palcový barevný multifunkční displey MultiController se systémem "iDrive", který kromě rádia, bluetooth intercomu nabídne i integrovanou satelitní navigaci.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (32x):
Motokatalog.cz



TOPlist