yamaha_demo_tour




Dopravní policisté osedlají 135 nových BMW

Od nových bavoráků si krajská ředitelství slibují hlavně rychlejší řešení nehod a jiných dopravních komplikací. Prvních 76 kusů si dopraváci odvezli z brněnského Renocaru dnes dopoledne, zbytek dostanou v dubnu příštího roku. Nákup za víc než šedesát milionů korun financuje Fond zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Kapitoly článku

Dnešní slavnostní předání za přítomnosti policejního prezidenta genmjr. Tomáše Tuhého, ředitele dopravní policie plk. Tomáše Lercha, zástupců značky BMW a dalších hostů, je součástí největšího jednorázového nákupu motocyklů v dějinách Policie České republiky. Celková objednávka čítá 90 kusů modelu BMW F 800GT, které jsou určeny hlavně pro dopravní inspektoráty, a 45 větších R 1200RT. Ty půjdou na dálniční oddělení a oddělení silničního dohledu jednotlivých krajských ředitelství policie. Dnes si policisté převzali 23 speciálně upravených ertéček a 53 kusů F 800 GT.

Součástí úprav těchto motocyklů je podle vyjádření Policie ČR kromě jiného příprava pro radiostanici s Bluetooth přenosem do přilby jezdce, výstražná záblesková světla a maják, padací rámy, speciálně navržená sada kufrů, rozhlasové zařízení s generátorem tónů a hasicí přístroj. Samozřejmostí je také specifické barevné provedení s charakteristickými reflexními plochami. Radary ve výbavě zatím chybí, ale v budoucnu se plánuje jejich doplnění. Stávající policejní motocykly značky Yamaha a Honda budou jezdit dále a stroje BMW je tedy doplní.

„V BMW Motorrad jsme velmi hrdí na to, že Policie České republiky zvolila právě 135 našich motocyklů,“ řekl na slavnostním předání Galdric Donnezan, generální manažer BMW Motorrad. „Věříme, že jezdci na 45 motocyklech BMW R 1200 RT a 90 BMW F 800 GT budou mít maximální míru bezpečí, bezproblémovou obsluhu, spolehlivost a také potěšení z jízdy při plnění každodenních služebních povinností. Oba motocykly se svojí pro dané účely specifickou výbavou své kvality již osvědčily u mnoha policejních sborů po celém světě. Děkujeme také našemu prodejci, společnosti Renocar, za pomoc s tímto kontraktem. Doufáme, že naše partnerství s Policií České republiky bude dlouhodobě pro obě strany přínosné.

Důvod nákupu pak vysvětlil policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý:.„Policejní motocykly jsou dnes standardní výbavou moderních evropských policejních sborů a představují významný a účinný nástroj pro dopravní policii v rámci plnění úkolů policie při dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Účelem navýšení počtu služebních motocyklů v dohledu nad silničním provozem je zviditelnění služby dopravní policie na všech typech komunikací,“

Krátké video z předávání

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist