yamaha_demo_tour




Čtyřletá záruka na nové motocykly BMW

Prémiová značka z Mnichova letos přichází na trh s několika novými modely, ale také se zásadní novinkou v oblasti poprodejního servisu. Na všechny nové motocykly poskytne zákazníkům dvakrát delší záruku než standardní a zákonem předepsané dva roky.

Značce BMW se poslední dobou hodně daří, a to jak celosvětově, tak i na českém trhu. Prodejní čísla utěšeně rostou, a zprávy o rekordních výsledcích čteme v mailu skoro každý měsíc. Za loňský rok firma BMW Motorrad prodala celkem 106 358 motocyklů, přičemž neoblíbenějším se podle očekávání stalo cestovní enduro R1200GS. Stejný model byl tahounem statistik také v České republice, kde zaujal pozici bestseleru nejen mezi motorkami s modrobílou vrtulí, ale také na celém trhu (kromě skútrů). Od roku 2010, kdy zastoupení značky v ČR převzala mateřská firma BMW Motorrad, jdou prodeje německé značky strmě nahoru, a vloni se vyšplhaly na rekordních 275 oficiálně prodaných a 342 registrovaných (včetně šedého dovozu) kusů.
Protože si BMW Motorrad přibývajících zákazníků asi hodně váží, a věří ve spolehlivost svých produktů, začala poskytovat na všechny nové motorky zakoupené od 1.1.2013 u některého z pěti autorizovaných dealerů prodlouženou čtyřletou záruku. Ani stávající klienti však nepřijdou zkrátka; záruku si mohou za příplatek nechat prodloužit, pokud motorku BMW pořídili z oficiálního importu  dealera v roce 2010 nebo později. Podrobnosti se dozví u svého dealera.
Prodloužená záruka platí pochopitelně také na nové modely 2013, z nichž asi nejočekávanějším je modernizované R1200GS s vodou chlazeným motorem. Pro zájemce o svezení s touto novinkou se na jaro připravuje speciální Road Show po všech českých městech, ve kterých má BMW Motorrad dealerství. V nabídce předváděcích modelů nebude chybět ani další novinka, malý cesťák F800GT. Na léto 2013 je pak ohlášen příchod F800GS ve verzi Adventure, který bude pravděpodobně představen na tradičním megasrazu BMW Motorrad Days v Garmischi. Pro příznivce sportovní jízdy se chystá opakování úspěšných okruhových dnů BMW RR Days, a se značkou BMW se budou nadále setkávat také účastníci kurzů BNM Míry Lisého nebo okruhové motoškoly v Brně.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist