husqvarna_svartpilen_801_2




BMW začíná dělat podcasty

Moderních sociálních sítí coby komunikačních využívá každý velký i menší výrobce. Facebook je naprostý základ, Instagram už skoro taky, občas Twitter, na videa je tady YouTube. Dá se jít ještě dál? Jasně, nechte odpočinout oči a pusťte si podcast.

Co je to podcast? Nahraný audio pořad, magazín, nejčastěji rozhovor, který je ve formátu MP3. Skoro by se dalo říci, že to je rádio, akorát že rádio vysílá nepřetržitě na nějaké frekvenci, zatímco podcast je časově omezený soubor uložený kdesi, který vy si stáhnete nejčastěji do mobilu do nějaké podcastové aplikace. Vyberete si svůj oblíbený, který si potom pustíte třeba při cestě autem nebo večer před spaním, to už je na vás.

Že se tímhle stylem dá „kout železo“, i co se upevnění vztahu mezi zákazníkem a motocyklovým výrobcem, je nabíledni. A na rozdíl od značkových magazínů, které jsou sice krásné, ale jejich výroba je pekelně drahá a navíc si pro ně zákazník musí dojít na showroom, je podcast podstatně dostupnější. Finančně pro výrobce, fyzicky pro zákazníka, ať už stávajícího, nebo potenciálního. Chce to samozřejmě znalosti jazyků, protože do značkového magazínu můžete hodiny vejrat na krásné obrázky, aniž byste museli umět anglicky víc než „helou“.

Svůj první podcast nazvaný Ride and Talk nyní avizovala značka BMW, podle ní se „posluchači dostanou mnohem hlouběji do světa BMW Motorrad, než je možné prostřednictvím jiných informačních kanálů“. První epizoda má hned tři témata. Nejprve se mluví o GS Trophy, jejíž další ročník se pojede napřesrok na Novém Zélandu, takže není na škodu si připomenout její historii, a následuje téma Big Boxer, v němž zasvěcení mají prozradit něco o nových cruiserových modelech s osmnáctistovkovým boxerem. Posledním je povídání o speciálním modelu R nineT /5, ovšem z 2000 km dlouhého výletu z nejjižnějšího cípu Anglie na severní pobřeží Skotska. Jsme docela zvědaví, jestli se tohle „firemní povídání“ chytne.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 3 Kč
lojzek přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist