journeyman_brezen




BMW už zbrojí na příští rok

Ještě nejsme ani v půlce sezóny a BMW už nám servíruje první novinky roku 2019. Jestli se těšíte na něco zásadního, musíte si počkat stejně až na podzimní veletrhy. Jde totiž jenom o kosmetiku.

Kapitoly článku

Všechny modely modrobílé vrtule nově obdrží do základu chytřejší systém automatického vypínání blinkrů. Ten současný pracuje pouze s pevně danou dobou a ujetou vzdáleností, po které se blinkry vypnou. Nově je tu několik variabilních nastavení pracujících navíc s rychlostí stroje. Když píšeme, že je dostanou všechny motorky, tak to tak úplně neplatí. Výjimkami jsou C 650 Sport, C 650 GT, G 310 GS, G 310 R, F 800 R, F 800 GT, S 1000 RR a S 1000 R. Další všeobecnou aktualizací prošla aplikace BMW Motorrad Connnected. Verze 1.6 nabídne hlavně zrevidované mapové podklady, které budou vycházet z navigace Tom Tom optimalizované pro motorkáře. Nejčastějším požadavkem bylo zahrnutí takzvané „winding rout“, neboli naplánování nejzábavnější trasy po klikatých a zábavných silnicích a toho se v nové aktualizaci dočkáte. K používání nové funkce stačí stáhnout na začátku srpna aktualizaci a nové mapy.

Dále jde často jenom o nová barevná schémata, takže se podíváme jen na ty nejzajímavější změny. Barvičky si můžete prohlédnout v galerii.

BMW S 1000 RR.

HP lithiová baterie v položce volitelného příslušenství. Ušetří 2 kilogramy oproti běžné olověné a má integrovaný systém, který baterku ochrání před hlubokým vybitím, přebitím a přehřátím.

BMW K 1600 GT a GTL.

Asistent rozjezdu v kopci ve standardu. Ten se automaticky aktivuje, když v kopci se stoupáním či klesáním větším než 5% zastavíte a podržíte brzdu déle než jednu sekundu.

BMW K 1600 B

Bagger dostane také do základu asistenta pro rozjezd v kopci HSC Pro, k tomu ještě dojde k snížení sedla o 30 mm. Jeho nová výška bude 750 mm, díky tomu zmizí z příslušenství sedlo nižší a naopak přibyde sedlo vyšší (780 mm).

BMW K 1600 Grand America

Ameriky se týkají stejné změny jako všech předchozích "Káček", navíc si budete moci dokoupit reproduktor se zesilovačem do top casu, který je vybavený faderem regulujícím rozdělení hlasitosti mezi přední a zadní reproduktory.

BMW R nineT

„Najntýčko“ dostane ve všech verzích do základu dynamické zadní brzdové světlo, které se dokáže rozblikat při prudkém brždění. U Scrambleru a Urban GS navíc přibydou další designová drátěná kola v katalogu příslušenství.

BMW F 750 GS / F 850 GS

A první drobné revize se dočkají i letošní novinky, které také dostanou dynamické brzdové světlo.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Freddy_X přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
edastin přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist