yamaha_demo_tour




BMW se v Indii pustí do menších kubatur

Společnost BMW Motorrad dnes oznámila další překvapivou změnu ve svém strategickém plánování. Německá firma chce začít vyrábět motorky s objemem motoru pod 500 ccm, a už v tomto směru podnikla první krok - podepsala smlouvu o dlouholeté spolupráci s indickým výrobcem skútrů, motorek a rikš, společností TVS Motor Company.

Prémiová značka BMW Motorrad se doposud orientuje výhradně na vyšší kubatury, a nejmenším motorem v její nabídce je v současné době jednoválec o objemu 650 ccm. To se ale nejspíš brzy změní, protože BMW láká rostoucí poptávka v segmentech stopětadvacítek a dvěstěpadesátek.

President BMW Motorrad Stephan Schaller vysvětlil důvody tohoto rozhodnutí na tiskové konferenci po podpisu smlouvy:
"Vzhledem k aktuálnímu vývoji na motocyklových trzích, demografickým změnám a zvyšujícím se nárokům na ochranu životního prostředí rozšířujeme nabídku modelů do segmentů, které mají velký potenciál. Vybrali jsme si k tomu zkušeného a kvalitního partnera, firmu TVS Motor Company. To znamená, že v budoucnu budeme schopni nabídnout vedle stěžejních modelů BMW Motorrad také vozidla menších kubatur.
V úvahu připadá celá řada různých modelů, které v každém případě naplní představy o jízdních vlastnostech a faktoru zábavy motocyklů BMW a nastaví nové standardy v oblasti stability, obratnosti a výkonových parametrů. Považuji tuto dlouhodobou spolupráci za důležitý krok na cestě k udržitelnému růstu ziskovosti."
TVS Motor Company je jedním z největších výrobců motocyklů v Indii s roční produkcí kolem dvou milionů kusů a více než miliardovým obratem v amerických dolarech. Je největší firmou  koncernu TVS Group se stoletou tradicí, který celkem spravuje zhruba  40 společností a holdingů v automotobilovém a motocyklovém byznysu. Na indickém trhu jednostopých a tříkolových vozidel se TVS může pochlubit nejširší nabídkou modelů, a exportuje své výrobky do více než 50 zemí  v Asii, Africe a Latinské Americe.
Venu Srinivasan, předseda představenstva TVS Motor Company, si od budoucí spolupráce slibuje další zvýšení kvality: "Ve společnosti BMW Motorrad vidíme ideálního strategického partnera pro dlouhodobou spolupráci, se kterým nás spojují základní hodnoty: důraz na kvalitu, konstrukční schopnosti, inovace a spokojenost zákazníků. Naším společným zájmem je, aby obě strany těžily ze vzájemné spolupráce, a přinesly zákazníkům nové produkty vybavené prvotřídními technologiemi."
Na jednotlivých přípravných fázích, předcházejících finální výrobě motocyklu, se budou podílet oba partneři, každý ale s trochu jinými představami. Podle dnes podepsané smlouvy o spolupráci bude proto každá ze společností nabízet na trhu vlastní derivát společného produktu, který bude  v Indii i po celém světě prodávat prostřednictvím svojí distribuční sítě.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist