yamaha_tenere_duben




BMW R1250GS nejspíš od roku 2013

O tom, že se v Mnichově intenzivně pracuje na vývoji nové generace vlajkové lodi se už nějakou dobu celkem otevřeně hovoří. Těsně před koncem roku se na internet dostaly poměrně kvalitní fotografie, které zachycují očekávanou bavorskou novinku během testování.

Cesta "špionážních" fotografií na veřejnost nemusí být vždy tak složitá, jak by se dalo očekávat podle jejich konspiračního přívlastku. Spíš to vypadá, že označení spy photos si už našlo svoje pevné místo v marketingových příručkách. Ať už byl únik obrázků z testování úmyslný nebo ne, můžete si prohlédnout chystanou novinku, která pravděpodobně ponese název BMW R1250GS, na fotografiích velmi slušné kvality.
Ikonu cestovních endur čeká přelomový rok. Na jedné straně stojí všeobecná popularita současného modelu, která svádí ke konzervativní strategii, na druhé straně už BMW vnímá určitý tlak na modernizaci osvědčeného, vzduchem chlazeného boxeru. Na kapalinové chlazení si tedy u GS budeme muset pomalu začít zvykat, stejně jako na umístění výfuku na pravé straně, a další designové změny.
Vzhledovou návaznost na stávající model R1200GS si u BMW dobře ohlídali, ale v některých detailech si moderní doba žádá své. V předním světlometu tak přišly ke slovu LED diody pro denní svícení. Motor s kapalinovým chlazením je pochopitelně zcela nový, a kromě vyššího výkonu to vypadá, že bude mít také výše umístěné protilehlé válce. To by ale nemělo mít žádný vliv na proslulou ovladatelnost, za kterou všechna velká GS od nepaměti vděčí právě uspořádání motoru, označovanému jako boxer.
Definitivní podobu nového BMW R1250GS, stejně jako jeho oficiální parametry, se pravděpodobně dozvíme nejpozději na podzimní výstavě Intermot v Kolíně nad Rýnem. Do té doby ale ještě určitě unikne na povrch spousta neoficiálních informací.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):



TOPlist