globalmoto_duben_nolan




BMW G450X na sněhu

Bavorácké Géčko se o víkendu v Quebecu zúčastnilo poháru na oválné trati určené hlavně pro závody sněžných skútrů. Stejný model BMW se ale účastní ještě podivnějšího klání - příprav a závodů snowboardistů...

Grand Prix Ski-Doo de Valcourt je nejpopulárnějším kanadským zimním závodem sněžných skútrů, které na ledovém oválu dosahují rychlosti až 170 km/h. Od roku 2003 je vypsána i kategorie motocyklů. Seriál závodů obsahuje i pár skoků, proto také v motocyklové kategorii nestartují plochodráží speciály, ale upravená endura na pneumatikách s hřebíky.
Druhé zajímavé zimní využití BMW vymysleli členové závodního týmu Nitro Snowboards, kteří používají model G450X k rozjezdu snowboardistů. Ti mohou i na pozvolnějších tratích skákat dál a výš než při normálním rozjezdu. Podobné urychlovače rozjezdu se již na světě nějakou dobu používají, závodníci ale potřebovali něco silnějšího a lépe ovladatelného a G450X se k tomuto účelu perfektně osvědčilo - a navíc není nutné kupovat jednoúčelové zařízení, stroj může na jaře přezout zadní kolo a vyrazit do lesa.
Cívka místo zadního kola obsahuje 220 metrů kabelu a umožňuje roztáhnout jezdce až na 130 km/h! Díky tomu se také dá skákat i přes překážky, u kterých by jinak scházel rozjezdový svah, jak je vidět v následujícím videu.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist