yamaha_demo_tour




BMW ČR chce pod novým šéfem upevnit dobré postavení na trhu

Koncem loňského roku převzal pozici generálního ředitele BMW Group Česká republika pan Harald Hölzl, do jehož kompetencí budou patřit automobilové divize BMW a Mini. V souvislosti s jeho představením se tento týden na tiskové konferenci prezentovala také motocyklová sekce BMW Motorrad, která zhodnotila svoje výsledky za uplynulý rok a nastínila plány pro letošek.

Dobrou zprávou je, že nový generální ředitel je aktivním motorkářem, což je z našeho pohledu pro fungování značky velké plus. Pan Hölzl nám prozradil, že jeho krevní skupinou jsou velká cestovní endura, a v garáži už se mu vystřídalo několik BMW R1200GS. Kromě motorek je velkým fanouškem jachtingu, a protože pochází z rakouského Salzburgu tak samozřejmě i vášnivým lyžařem.
Značce BMW se poslední dobou daří celosvětově, ale i na našem trhu. V prodeji motorek zaznamenala - podobně jako u aut - meziroční nárůst prodejů o víc než 21 %, a v kategorii motocyklů nad 800 ccm začíná útočit na první příčku. Úspěšně také rozvíjí dealerskou síť a v minulém roce otevřela další reprezentativní prostory v Českých Budějovicích. Jak uvedl country manager BMW Motorrad pro ČR Petr König, výhledově chce značka mít po republice celkem osm takových míst.
Pro importéra tak prémiové značky, jakou je BMW, ale práce nekončí dovozem motocyklů a jejich distribucí k prodejcům. Svoje zákazníky každoročně připravuje řadu promo akcí, a ani letošek nebude výjimkou. Fandové se mohou těšit na tradiční Road Show, v rámci které si budou moci vyzkoušet některou z řady letošních novinek, a v plánovaném programu sezóny nechybí ani okruhové dny RR Days.  Ty proběhnou v polovině května na Masarykově okruhu v Brně. Na stejném místě se mohou zájemci důkladně seznámit se sportovními modely BMW také v rámci Motoškoly AMD Brno, se kterou značka dlouhodobě spolupracuje a účastníkům kurzů umožňuje svezení na svých motocyklech.
Pokud jde o profesionální sport, BMW Motorrad Česká republika bude letos opět podporovat tým IV Racing, za který pojedou seriál Alpe Adria Cup čtyři závodníci na nejnovějších modelech S1000RR. Nejbližší příležitostí k setkání s lidmi od BMW bude výstava Motosalon, která začíná už ve čtvrtek 5.3.2015 na výstavišti v pražských Letňanech.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist