husqvarna_svartpilen_801_2




BMW Concept 6

První ranní tiskovka na výstavě patřila BMW a všichni jsme napjatě čekali, co se skrývá pod plachtou uprostřed pódia. Už samotný obrys pod plachtou naznačoval, že motorka nemá zrcátka, takže půjde buď o závodní model nebo koncept.

Kapitoly článku

BMW Concept 6

Představení konceptu namísto hotového bajku může být pro někoho zklamáním, jelikož letošní novinky BMW tak jsou "jen" finální podoba superbiku S1000RR a inovované modely RT a GS s upraveým motorem.
Ten hlavní trhák se ovšem skrývá uvnitř tohoto konceptu. BMW totiž poprvé vyjíždí s koncepcí řadového šestiválce, který by se podle neoficiálních zpráv měl příští rok objevit v novém cesťáku řady LT. Cesťáky LT by tak mohly opět začít důstojně konkurovat Hondě Goldwing, když přitom od Hondy přebírají i základní myšlenku řadového šestiválce, který před desítkami let jezdil v modelu Honda CBX1000.
Po stránce designu se BMW opravdu odvázalo a zdárně pokračuje v bourání svého bývalého image konzervativní značky. Koncept je věrný svému jménu a řada komponent v sobě má zpracovánu šestku - koncovky výfuku, žebra sání atd. Jediná známka tradice je pohon zadního kola kardanem s efektní jednostrannou kyvkou a zavěšení předního kola bez kluzné vidlice.
Video:


Inovované modely RT a GS

Na výstavě jsme také měli možnost si poprvé osahat inovovaný cesťák RT a maxienduro GS. Hlavní změna - inovovaný motor s dvěma vačkami - se navenek projevuje jen odlišnou hlavou válců s dvěma šrouby namísto čtyř, ale i jinak na obou strojích najdete řadu drobnějších změn, které prozrazují průběžný vývoj.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist