yamaha_demo_tour




Bikers Crown on-line support

Pokud patříte k pravidelným návštěvníkům e-shopu firmy Bikers Crown, možná jste si všimli jedné novinky. V pravém dolním rohu nákupní obrazovky se nedávno objevila ikonka se slovy Máte dotaz? A po jejím rozkliknutí se skutečně můžete spojit s operátorem, který vám při výběru zboží poradí. Nová služba nás zaujala natolik, že jsme se vydali přímo do Chlumce, abychom zjistili jak funguje v reálu.

Kapitoly článku

O firmě Bikers Crown už nejspíš slyšel každý, kdo někdy sháněl nějaké příslušenství na motorku nebo na sebe. Však už funguje od roku 1999 a patří mezi největší prodejce ve Střední Evropě. U nás má celkem deset kamenných obchodů a svůj rozsáhlý e-shop počítá za  jedenáctý. Denně si přes něj objednává až padesát zákazníků, v období před Vánocemi až dvakrát víc. E-shop je prostě plnohodnotnou prodejnou sítě Bikers Crown s kompletním servisem. A k tomu samozřejmě patří kvalifikovaná obsluha, která umí pomoci či poradit při výběru zboží.
Technicky zařídit takovou službu v elektronických obchodech, které zákazník navštěvuje prostřednictvím monitoru počítače, není díky aplikaci Livechatoo žádný problém. To je koneckonců vidět na spoustě e-shopů, které na své weby ikonku "Máte dotaz" už přidaly. V mnoha případech je ale prodavač na druhě straně buď většinu dne off-line, nebo na dotazy nereaguje.
V centrále firmy Bikers Crown, kde se také nachází zákaznické centrum e-shopu, to funguje jinak. Kupujícím se na plný úvazek věnují dvě školené operátorky (nebo chcete-li prodavačky), které jednak promptně odpovídají na dotazy vznesené přes Bublinu (jak tady chatu říkají), ale také aktivně oslovují zákazníky brouzdající mezi elektronickými regály se zbožím. Z monitoru totiž mohou vyčíst, jak dlouho se jednotliví kupci v e-shopu pohybují, odkud jsou nebo jaký druh zboží hledají. Každý den takhle osloví dvě stovky zákazníků, a odpoví na dotazy dalších padesáti lidí.
K tomu ještě zvedají telefony, odpovídají na maily a dotazy poslané přes Skype, takže se mají co otáčet, ale svou prácí zatím zvládají v relativním klidu. Až se zákazníci e-shopu naučí dotazovací okénko používat ve větší míře, počítá se s rozšířením počtu operátorek a také doby, kdy jsou on-line. V současné době je zastihnete u klávesnice od pondělí do čtvrtka mezi osmou ráno a desátou večer, v pátek končí už ve čtyři.
Na eshopu Bikers Crown nabízejí přes 20 000 kusů skladového zboží, a to už chce kvalitní logistiku. Bikers Crown používá vlastní vnitropodnikový systém, a díky tomu zákazník v e-shopu vidí vždy přesné a pravdivé informace o dostupnosti. Svítí-li u některé položky zelený domeček, znamená to, že zboží je v Chlumci na prodejně nebo centrálním skladu a pokud ho objednáte v pracovních dnech do 15:30, bude druhý den u vás. Zelená fajfka označuje zboží, které je na některé z dalších devíti prodejen (třeba Most). Pokud objednáváte zboží, které se nachází na jediné prodejně, připraví Vám balíček daná prodejna sama a odešle ve většině případů do druhého dne.
Nejsložitější situace vzniká, když si zákazník objedná více položek s různými příznaky. To se může dodací lhůta protáhnout až na 5 dní, protože se zboží z několika prodejen musí nejdřív dostat svozem do Chlumce na centrální sklad, aby odešlo jako jedna zásilka za jedno poštovné. U objednávek nad 2 000 korun se ale za dopravu stejně neplatí. A poslední varianta - červený křížek - znamená že zboží není skladem, ale je možné objednat ho u dodavatele (třeba rozsáhlá nabídka přileb Shoei).
Ušetřit se dá i na různých slevových nebo výprodejových akcích, které Bikers Crown na e-shop vyhlašuje buď na omezenou dobu nebo do vyprodání zásob. Za zvýhodněnou cenu můžete koupit také zboží, které se poškodilo například při přepravě, a ty největší cenové trháky pak najdete v sekci likvidace.

Po uskutečnění nákupu si navíc můžete zasoutěžit. Slosování vyplněných dotazníků probíhá každý měsíc, a šťastný výherce získá zajímavou cenu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Související firma
  • Bikers Crown

    Prodej motocyklového příslušenství, náhradních dílů a doplňků pro všechny typy motocyklů. Oficiální distributor více než 40 světových značek pro Českou republiku a Slovensko. Velkoobchodní distribuce v dealerské síti prodejen a servisů, sít vlastních maloobchodních prodejen, profesionální e-shop se ...




TOPlist