yamaha_mt09




A Spirit zve do nové prodejny a na Demo Tour

Prodejna motorek a skútrů značek Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa a Gilera v pražském motocentru Vrbovka se přes zimu změnila k nepoznání. Od tohoto pondělí funguje ve fungl novém interiéru, který stojí za návštěvu i když zrovna žádnou motorku kupovat nechcete. Takhle nějak mají podle nás vypadat moderní prodejní prostory.

Kapitoly článku

Průběh totální rekonstrukce jsme mohli sledovat takřka v přímém přenosu, protože naše redakce sídlí jen o dvě patra výš než prodejna A Spiritu. V první "demoliční" fázi, kdy přes hluk bouracího kladiva nebylo v kanclu slyšet od jednoho stolu k druhému, jsme nad modernizaci zrovna nejásali, ale výsledek čtyřměsíční práce opravdu stojí za to. Ponuré prostory se změnily v krásně prosvětlený showroom, jaký si italská jednostopá technika rozhodně zaslouží.
Výbornou práci odvedl hned na začátku architekt, který si skvěle poradil s umístěním prodejní plochy pod úrovní Vrbovy ulice. Motorky jednoduše vyzdvihl na sešikmený ochoz, aby si je mohli prohlédnout i kolemjdoucí. I s galerií v prvním patře má výstavní plocha pro motocykly a skútry famózních 450 čtverečních metrů!
Vzdušnému prostoru jasně dominuje vzácný kus ze sbírky: RSV 1000 NERA (V2), umístěná na kulatém podstavci přímo proti vstupu do prodejny. Jedná se o sběratelský kousek z limitované edice 100 ks s pořadovým číslem 65. Motorka má, stejně jako tehdejší verze Factory, nejvyšší specifikaci a navíc celokarbonovou kapotáž, vyšší výkon 142 k (Factory  138 k), suchou hmotnost jen 182 kg (Factory 198 kg) a kompletní výfukový systém Akrapovič.
Barevné Vespy jsou zase vtipně vyskládány v regálech, kde sice trochu připomínají muzejní exponáty, ale i v tom lze hledat záměr designéra.
Ani motorky stojící na červenobílé podlaze nejsou zaparkované jen tak halabala - je vidět, že každá má své dobře promyšlené místo.
Nové uspořádání vás čeká také v oddělení příslušenství a doplňků, a zkrášlení se nevyhnul ani přijímací pult servisu. K němu se teď dostanete samostatným vchodem z dolního parkoviště, a počítalo se také s tím, že některé menší úkony se provádí na počkání. Čas, který mechanici potřebují na výměnu oleje nebo přezutí pneumatik, teď zákazník servisu může strávit u italské kávy v luxusní relaxační zóně, kde nechybí ani free wifi. Komu se naopak na servis motorky čekat nechce, pro toho je připraven náhradní skútr.
Změnila se také otevírací doba, a servis funguje ve všedních dnech už od osmi ráno.
Rekonstrukce ještě není úplně ve finále - chystá se ještě velkoplošná grafika na zdi, venkovní informační systém, nebo aplikaci virtuální prohlídky - ale už teď stojí nová prodejna minimálně za návštěvu.

Prodejna v novém, Demo Tour tradičně

Seriál víkendů spojených s možností otestovat některé novinky od značek Aprilia a Moto Guzzi začne tradičně (snad s výjimkou termínu) v krásném prostředí Jizerských hor. Testovací dny v Kořenově jsou první zastávkou letošní Moto Demo Tour (skútry mají vlastní šňůru předváděcích dnů), která se postupně zastaví u všech hlavních dealerů obou značek. Termíny dalších zastávek budou zveřejněny na webu A Spirit v nejbližších dnech, ale už teď jsou známy podrobnosti o zahajovacím víkendu v Kořenově.
Ten proběhne v pátek 29.5. a v sobotu 30.5. 2015 na tradičních místech v malebném prostředí jizerských hor. Jako základna poslouží Hotel Příchovice, který najdete v obci Kořenov na hlavním tahu E65 mezi Tanvaldem a Harrachovem. Na tomto místě začínají a končí  připravené testovací okruhy, na kterých zájemci mohou prověřit kvality zapůjčených strojů.
K dispozici budou tyto modely:

APRILIA
  • Caponord 1200 Rally
  • Tuono V4 1100 RR
  • Dorsoduro 750 ABS
  • Shiver 750 ABS

MOTO GUZZI
  • V7 II Stone
  • Griso 8V Special Edition - ve speciální úpravě
  • Stelvio NTX 1200 8V ABS
  • AUDACE
  • ELDORADO

Ve hře jsou navíc ještě další dva speciální modely, v tuto chvíli ale zatím stále s otazníkem.

Pro podrobné informace, podmínky účasti a registraci pro jednotlivé jízdy navštivte  specializované rezervační stránky booking.aspirit.cz.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Související firma
  • A Spirit

    Provozovatel internetového a kamenného obchodu Yshop.cz. Příslušenství: Arai, Dainese, AGV, Pirelli, Metzeler, Held, Highway Hawk, Rizoma, Alpinestars, R&G racing, Pinlock, Cardo. Provádíme servis přileb Arai i AGV. Skladem držíme pneumatiky Pirelli a Metzeler. Servisní středisko Dainese D-air....




TOPlist