yamaha_tenere_duben




Nová prodejna 4SR v Praze slavnostně otevřena

Až se někdy budete procházet Dlouhou ulicí na pražském Starém městě, pravděpodobně vás zaujme výloha jednoho z obchodů. Za sklem totiž uvidíte polámané kapoty ze závodních motocyklů, ojeté slicky, prodřené kombinézy a otrhané rukavice. Neděste se - všechno je vkusně naaranžované, a slouží jen jako dekorace k vystavenému motooblečení značky 4SR, která včera otevřela v čísle popisném 717 novou značkovou prodejnu.

Pro ty, kdo ještě firmu 4SR náhodou neznají, se pod zkratkou skrývá cizokrajný název For Street Racing. Přesto se jedná o ryze českou značku, která se zabývá výrobou koženého oblečení pro motorkáře. Jak už napovídá název firmy, zaměřuje se na cílovou skupinu závodních a silničních jezdců. V jejich sortimentu najdete kombinézy, bundy, kalhoty a rukavice, jaké se obvykle používají supersportech a naháčích. Z nabídky 4SR by si pravděpodobně vybral také majitel nějakého retro motocyklu, ale například křivák s třásněmi tu budete hledat marně. Oblečení For Street Racing má svůj pevně vyhraněný styl.
Nově otevřenou prodejnu 4SR v Dlouhé provozuje společnost Mototechnologi, která není v branži žádným nováčkem. Už několik let funguje jako dealer motocyklů Suzuki a skútrů Peugeot v Praze 4, a s oblečením For Street Racing má také dlouholeté zkušenosti. A protože ze zkušenosti ví, co všechno zahrnuje kompletní sortoment motorkářského vybavení, doplňuje nabídku oblečení 4SR v nové prodejně ještě kolekce italských přileb X-lite, bot Gaerne a funkčního prádla Brubeck.
Součástí slavnostního otevření prodejny byla také autogramiáda našich předních motocyklových závodníků - podpisy ochotně rozdávali Matěj Smrž, Jakub Smrž, Jakub Kornfeil a Michal Salač. Jakub Smrž si mezi podepisováním udělal čas na krátký rozhovor.

Od letošní sezóny jezdíš v kombinéze 4SR. Jaký byl důvod ke změně značky?
Už asi dva nebo tři roky jezdím v rukavicích 4SR a teď jsem zkusil i kombinézu. Mimo jiné proto, že majitel firmy Vašek Jiruš je náš dlouholetý kamarád a také obchodní partner. Nechci srovnávat kombinézy PSI a 4SR, protože s oběma jsem naprosto spokojen, nejde ani o peníze, jak si spousta lidí myslí. Změna značky je opravdu jen obchodní záležitostí. V naší firmě prodáváme značku 4SR, brácha už v této značce jezdí, všechno se to prostě takhle sešlo.

Používáš konfekční velikost, nebo ti museli ušít kombinézu na míru?
Mám celkem konfekční postavu, ale nějaké drobnosti se upravovat musely. V kombinéze jsem zatím odjel teprve dva závody, takže proces ještě není u konce a na nějaké další úpravy určitě ještě dojde.

Vypadá to, jako by ti nová značka přinesla štěstí, co myslíš?
(směje se) No, na mém výsledku v Doningtonu měla podíl celá řada dalších věcí, ale možná to bylo trochu i kombinézou.

Na tvojí motorce můžeme od letoška vidět dominantní reklamu na české, ale poměrně neznámé pivo Effenbert. Dáš si ho někdy, a jak ti chutná?
Jo, občas si jedno dám. Effenbert je skvělé pivko, které se vyrábí u nás v jižních Čechách. Zatím tady není moc rozšířené, protože se doposud spíš vyváželo zahraničí. Teď pivovar chce trochu víc oslovit i české zákazníky.

Díky za rozhovor a ať se daří.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Související firma
  • AutoTechnologi

    Prodej exkluzivního oblečení Racing Syndicate a 4SR.




TOPlist