husqvarna_svartpilen_801_2




Nová kombinéza 4SR je Airbag Ready hned pro několik systémů

Airbagy jsou bezpečnostní trend poslední doby a je jen dobře, že se ho chytají i přední čeští výrobci. Jihočeská značka 4SR teď přichází na trh s kombinézou, která je kompatibilní s airbagy 4 značek a samozřejmě lze použít i klasicky s chrániči.

Kapitoly článku

Neonka je už taková stálice v nabídce 4SR. Tentokrát přichází v jednodílné variantě, s aktualizovaným designem, hlavně je ale Airbag Ready. Kombinéz s nafukovací technologií je na trhu už celkem dost, ale zatím nevíme o žádné, do které byste si mohli vybrat, jaký použijete airbag. Nová česká kombinéza je ušitá tak, že díky svým strečovým panelům dokáže fungovat hned s několika dostupnými systémy. Pod kombinézu můžete obléct jak vesty velikánů Dainese a Alpinestars (Smart Jacket a Tech Air), tak francouzskou vestu Ixon Vest IX-Airbag U03 nebo tu od výrobce In&Motion. Výhodou takového řešení je, že pokud už nějaký kousek oblečení s vyjmenovanou technologií máte, stačí koupit pouze kombinézu, a tím dost ušetřit. To samé platí i v případě, že se teprve chystáte investovat do své bezpečnosti. Koupíte kombinézu, potom si vyberete airbag a nakonec můžete kupovat další kousky oblečení s ním kompatibilní. Sympatická je i cenovka nové jednodílky, která je jen o tisícovku dražší než ty obyčejné.

Kromě Airbag Ready technologie jde o standardní závodní kombinézu vysokého standardu 4SR, která používá stejné vychytávky jako ty v kterých závodí tovární jezdci. Nový střih s airbagovou kompatibilitou celou sezónu testoval v bristkých superbicích James Elison, a podle toho co jsme se dozvěděli od Vaška Jiruše při naší zimní návštěvě firmy, těžko byste hledali většího pedanta. O funkčnost tedy nemáme vůbec strach. Zpět ale ke kombinéze. Kdo nezná, jak taková závodní kombinéza v případě jihočeského výrobce vypadá, tak ve zkratce prozradíme – 1,2 mm silná hovězí kůže, kevlarová streč, flexibilní kožené panely, střih přizpůsobený ideální pozici na motorce, špičkové chrániče Betac včetně páteřového a hrudního (celkem 18 chráničů), perforované panely, 3D podšívka, dvojité a na exponovaných místech trojité švy, výměnné slidery na kolenou a lokterch, komfortní límec a manžety rukávů nebo dutý aerodynamický hrb pro použití camelbagu. O promyšlenosti kombinézy svědčí i malý patent na vnitřní straně légy hlavního zipu, který zajistí rozepnutou a polosundanou kombinézu na svém místě.

Nová kombinéza je v nabídce v 5 konfekčních velikostech a pro případ, že by žádná nepadla nebo se nelíbila barevná kombinace, tak je tu možnost šití na míru. Do 30. listopadu navíc u 4SR běží akce, kdy dostanete na zakázkové šití 10% slevu, což platí třeba i pro kožené kalhoty nebo bundy. A kolik zakázková výroba stojí? V případě změny barev je to 30% navýšení, v případě změny barev, individuálního designu a šití na míru to je 50% příplatek. A když už tu mácháme těmi procenty, mrkněte na eshop, kde do vyprodání zásob mají slevu 70 % na vybraná trička.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Davcoun přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist