yamaha_demo_tour




3-kolové Ducati Desmosedici RR

Tříkolek tohoto druhu se na trhu moc nepohybuje, vlastně jen Can-Am Spyder a tak trochu i skůtr Piaggio MP3. Mezi tyto dva rozdílné stroje by časem mohl přibýt další konkurent.

Nicholas Petit je francouz žijící poblíž Paříže, živí se jako mechanik, airbrusher, designér a navrhl a namaloval již řadu věcí ať už se jednalo o motocykly nebo auta. Některé jeho vize zůstaly  ale jen na papíře.
Nyní dostal zřejmě nabídku z Ducati vymyslet něco nového, co by případně oslovilo fanoušky 3-kolových motorek. Motor V4 v  Desmosedici by měl pro tříkolku zajistit dostatek síly na slušné zrychlení a pohodlnou jízdu při delším cestování.








Celé přední část byla vcelku vkusně zakomponována do původních linií motocyklu a nijak neubylo na celkovém dravém designu této litrové Ducati.

....a malý dodadek ohledně předchozí tvorby Nicolase Petita:


Nicolas se může opřít i o koncept elektrického Harleye-Davidsona "Trunk" (postavil model měřítku 1:1), nebo například MV Agusta 750 (z papírové vize byla následně i zpracována a umístěna na výstavě), stejně tak jako decentně předělané BMW F800R a S1000RR (oboje upravil pod svým jménem ve vcelku známé firmě Wunderlich).
Návrhů, které se u něho dají najít je více, ať už jde o různé elektrické koncepty a nebo nápady stavějící na základech momentálně existujícího motocyklu, tak jeho práci lze sledovat na webu   http://petit-motorcycle-creation.over-blog.com/








Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist