globalmoto_duben_nolan




Připravme se na závodní motorku s Oliverem: Poslední díl za řidítky kola

Jak Oliver říká, kolo je svou charakteristikou hodně blízko motorce, a to je také tím největším důvodem, proč na něm trénuje o sto šest. Cílem tohoto dílu je přesunout dovednosti z tělocvičny na kolo a tím pádem také na motorku. Opět se všechno točí kolem rovnováhy a koordinace pohybu, tak to pojďte vyzkoušet s Oliverem

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Pojďme si vyzkoušet stát na místě a co nejméně se pohybovat. Pokud to zvládáme, zkusíme se držet řidítek pouze jednou rukou a prohazovat si nohy. Poté dáme přední kolo do maximálního rejdu a zadním kolem opisujeme kruh. Opět si to můžeme ztížit zvednutím ruky, anebo opsáním pomyslné osmičky.

Ve druhé fázi budeme odskakovat předním a zadním kolem a nakonec oběma najednou. Další dovedností je jízda po zadním kole, která si žádá velkou zručnost a výbornou motoriku. Pokud zvládáme, můžeme jako Oliver valit po zadním s jednou rukou na řidítku a druhou mávat kámošům. Důležité jsou brzdy a práce s nimi a také to je potřeba trénovat.

Trénovali jsme rovnováhu a koordinaci pohybů a nyní se pojďme věnovat rychlosti. Je to podobné jako v tělocvičně, takže startujeme pohledem na signál, kdy využijeme aplikaci v mobilu anebo parťáka. Opět platí, že se kreativitě meze nekladou a snažíme si trénink co nejvíce ztížit, takže do hry zapojíme vše, co jsme trénovali, včetně jízdy po zadním kole.

Po tréninku techniky a rychlosti přecházíme k tréninku kondice, kdy se zakousneme do náročného výjezdu, který ztíží přírodní překážky. Asi souhlasíte, že zde přetavíte úplně všechno, co jste do této chvíle viděli a v tom nejlepším případě vyzkoušeli.

A rada Olivera na závěr? "Mějte chuť se zlepšovat a makejte na sobě. Jenom tak se dostaví výsledky a budete z toho mít radost. Bezesporu budete na motorce silnější a to nejen na okruhu, ale i v běžném provozu." Já za celou redakci Motorkáři.cz Oliverovi a jeho trenérovi Jiřímu Heiníkovi moc děkuji a věřím, že tento seriál bude nejen pro mladé závodníky přínosem a inspirací.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 30 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
medvidek78 přispěl 6 Kč
Guzo přispěl 6 Kč
Freddy_X přispěl 6 Kč
JardaKTM přispěl 6 Kč
HMS přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist