yamaha_demo_tour




Nehodou na motorce může vše jen začít

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Husky-John (12) napsal 28.10.2019 v 10:37

Takže zpráva pro všechny. Letos v létě, po několika letech konečně konec. A byť je výsledek rozporuplný, ovlivněný nechutí druhoinstančních soudců se tím zabývat-zkrátka jednoznačně a nekompromisně nám během pár minut řekli, že buď se do 14 dnů dohodneme za takových a takových podmínek, nebo to prostě vrátí a takto to může jít dalších několik let. Ač obvodní soud rozhodl řekl bych v rámci možností spravedlivě, a vše dokonale odůvodnil, oni to zobecnili a zúžili na dohodu za takových a takových podmínek. S právním zástupcem jsme se shodli, že opravdu nemá smysl dál pokračovat, neb by to mohlo dopadnout nejistě a bylo by to na dlouho a ke stejnému závěru došla i pojišťovna. Tedy v reálu jsem dostal cca o 4/10 z předchozího rozsudku méně, nicméně v součtu asi 7/10 toho, na co jsem měl nárok(resp. co jsem dokázal vyčíslit..má škoda byla mnohem větší). Pro představu...nebýt mého rvaní, by to bylo stěží 20%.
Co jsem si z toho odnesl...nebudu už nikdy na lidi "hodný" a pokud mi někdo něco provede, nepřimhouřím oči a budu trvat od samého počátku na plném odškodnění, bez ohledu zda je pojištěný(hodný, zlý, ošklivý), či nikoli. Ať si to s pojišťovnou řeší sám. A vy se také nedejte. Pojišťovny musí pochopit, že snadný výdělek není vždy snadný, ale že taky musí dělat to, od čeho tady oficiálně jsou..tedy uhrazení skutečné škody.

Husky-John (12) napsal 23.10.2018 v 09:24

Opět něco přidám. Teda soud jsem vyhrál. Dokonce v rozsahu, v který jsem alespoň doufal. Rozsudek byl myslím rozumný, dost dobře odůvodněný. No ale podle očekávání se pojišťovna odvolala...tedy konec to ještě nemá, já jsem nasranej, pojišťovna dává najevo že i když nevyhraje, tak to protáhne a znepříjemní co nejvíc a teď mi nezbývá než čekat, kdy se to pohne o kus dál :(

Více na: https://www.motorka.../?t=180303&pgr=2
Copyright © Motorkari.cz

Husky-John (12) napsal 13.06.2018 v 12:39

Tak to tu zase otvírám... Po dlouhé době-víc jak rok jsem měl soud. Mezitím proběhly protiposudky i revizní posudek na nehodový děj, který dal v zásadě za pravdu nám. Koncem července bude další stání, kde by se snad mělo rozhodnout. Právník protistrany říkal, že je mu jasné, že soudce dá ve všem za pravdu nám. Že to ani jinak být nemůže..ale taky je mu prý jasný, že se pojišťovna bude chtít odvolat.. No není to k posrání?

Zde diskuze mimo článek:
https://www.motorkari.cz/tema/?t=180303

penal1 (24) napsal 25.03.2016 v 09:42+1

ahoj kolegové...2x jsem měl nehodu ne mojí vinou a dohodl se s viníky že to vyřešíme mezi sebou...a v obou případech jsem na to doplatil!!!...VŽDY si volejte sanitu, pojišťovnu nebo policii...radši se dohadovat s nimi než s vychcaným vyníkem...přeju všem ať tyto rady nikdy nepotřebují...

@fro (2) napsal 12.03.2016 v 11:17+2

Ahoj, článek je staršího data a nevím jestli to ještě někdo bude číst ale jeden postřeh (snad už nezazněl nečetl jsem tady tu diskuzi).

Chvíli jsem pracoval v pojišťovně jako likvidátor (konkrétně jsem řešil motorky). Ale nejde jen o ně ... to co dostanete je opravdu nejnižší možná částka co Vám můžou dát. Zároveň se míra spoluúčasti posuzuje úplně jiným způsobem než se tomu vyučuje v oborech soudniho inženýrství (Studoval jsem ten obor). Suma sumarum: Jedine a nejlepší řešení je nedát se a dělat vlny. Být slušný ale upozornit na to, že nejste blbí a nemáte problém podat stížnost vedoucímu, řediteli případně předat vše právníkům. Pojišťovny mají týmy, které právě vyhodnocují jestli jsou si tím co udělali 100% jistí. Pokud je jen malá šance, že by to u soudu neustáli tak Vám radši vyplatí více peněz. ... Já jsem velice brzy dal výpověď právě proto, že je vše nastavené co nejvíce vyjebat s lidma. Jinou věcí jsou posudky od soukromníků ... většinou se přikloní na stranu zadavatele ... nejlepší je nechat udělat revizní posudek u nějakého nestranného znaleckého ústavu který kriticky zhodnotí oba vypracované posudky.

Celé je to složitější ale pro představu to stačí. Pokud by někdo chtěl nějakou podrobnější radu nebo vysvětlení a podobně tak mi napište soukromou zprávu. Do roku 2016 přeju všem jen bezpečné kilometry bez nehod, abysme ty pojišťovny nepotřebovali.

Husky-John (12) napsal 07.01.2016 v 10:16

Tak lidi zítra v 11 mám stání u soudu na Praze 2...upřímně.. vyhlídky nejsou zrovna skvělé a bude záležet na soudci jak se k tomu postaví.. Tak držte palce

arthas23 (1) napsal 09.11.2015 v 08:35+1

"Oni jsou školení, aby vám nic nedali.." Přesně tak a proto podepisujte nejen smlouvy na povinné ručení, ale také životní, spořící, důchodové a úrazové atd. Všechny pojišťovny se snaží vykroutit z plnění a tak já, pokud to není povinné nikde a nikomu nic nepodepíšu. Přijde-li mi někdo ke dveřím, rychle ho vykopu až za plot.. Jinak ti fandím, jdi do nich. Jsou to fakt k...y

chvostík (-2) napsal 30.10.2015 v 15:25

No jo,jdu do nich do k... šikmookých

Husky-John (12) napsal 20.10.2015 v 11:10+1

Tak další pokrok. Po podání žaloby mi ještě pojišťovna uznala větší část ušlého zisku(ale samozřejmě -30%) a poslal na účet. Kdybnych mlčel, měl jsem celkově kulový. Fakt se vyplatí nenechat si s.át na hlavu A do toho soudního sporu jdu s mnohem větší nadějí..

Husky-John (12) napsal 19.10.2015 v 23:15

Chvostíku, já tam jel. Nenechej se odbýt. Zjistil jsem kde dotyčný sedí a na recepci neodbytně trval na schůzce. A pokud to nešlo s tou konkrétní osobou, pak s nadřízeným. Nezbylo jim, než se semnou sejít.

chvostík (-2) napsal 13.10.2015 v 16:58

Já mám podobně špatnou zkušenost s ČPP!
Jsem poškozený,motorku dali jako totální škodu,takže po vyčíslení škody obecné,dali motorku do aukce.To by bylo v pořádku,pokud by to ale udělali až po prohlídkách od techniků.Takže borec si koupil něco o čem nebyl plně informovaný.
Po nesouhlasu s cenou obecnou a provedenou aukcí, zopakovali tedy přehodnocení a to mě vážně dostalo!Cena obecná byla stanovená ve stejné výši-vysvětlení bylo,že se vycházelo s cen dostupných modelů na internetu-model,rok, výbava,NÁBĚH KILOMETRŮ.
To by bylo v pořádku,jenže oni snížili cenu obecnou z těchto důvodů-náběh kilometrů-takže už podruhe.Ale co mě doslova šokovalo byla následné snížení ceny z důvodu-PŘEDCHOZÍHO POŠKOZENÍ PŘEDNÍHO NÁRAZNÍKU A SEDADLA ŘIDIČE!!!
Myslel jsem,že mě normálně trefí šlak,když jsem si to přečetl.
Průser ovšem je,že se nikam nedovoláte,protože všude sedí jen operátorky,které nic neví.
Jednou se mi podařilo dovolat se přímo nějakýmu čulibrkovi z te pojišťovny,takže jsem mu to pěkně vyříkal,no a od te doby mi to už nikdo nebere,asi jsem padl do blacklistu.
Tak a co teď s tím???

Husky-John (12) napsal 07.10.2015 v 14:24+3

Tak jsme včera podali žalobu. Držte palce..bude to buď a nebo

DuroM (0) napsal 02.10.2015 v 10:31

Podobna skusenost s poistovnou Kooperativa... Chlap co mi zrobil na parkovisku skodu sa priznal a zahlasil, ich obhliadac zhodnotil skoda cca 900Euro... vysledok cca 170 Euro na ucet a drzte hubu... po mnooooha urgenciach spolu zaplatene cca 270Euro... dalsie urgencie atd. ale ako skonstatoval autor pridal som sa k tym co to vzdali, som trochu prchkejsi a chystana navsteva v Kosiciach na pobocke by pravdepodobne mohla skoncit v cele predbezneho zadrzania... chvilami som im totiz chcel auto zaparkovat priamo do kancelarie vedla stolicky tej KRAVY co to likvidovala ... prajem jej vela stastia a nech nezabudne ze bozie mlyny melu pomaly ale SPRAAAVODLIVO

lucie195 (0) napsal 01.10.2015 v 13:32

dopadla jsem podobně, soud rozhodl v můj prospěch, pojišťovna usoudila, že mám spoluvinu na nehodě a vše co vyplatili krátili o 25%, něco neuznali vůbec. Právníka jsem měla a stejně to nepomohlo. Nezbývá mi než se soudit. Přemýšlím jestli do toho jít.

A_jap (0) napsal 29.09.2015 v 21:05

Já mám výbornou zkušenost s havarijkem na auto od Allianz. Poprvé oprava čelního skla od kamínku (prkotina za 1500), podruhé výměna střešního skla (asi už pořádnej kámen) za 30000Kč stylem 5000Kč z připojištění skel a zbylých 25000 z havarijka bez ztráty bonusu. Přitom v podmínkách to tak ani nemají napsané, jenom jsem čuměl...

No a v pojištění domácnosti doporučuju kudy chodím Generalli, asi 3x zatečení (holt kvalitní novostavba), ani nechtěli fotky, vždy do 3 dnů peníze na účtu... Naposledy vlastní vinou prasklé sklo na varné desce, samozřejmě vina přiznaná. Po přidělení likvidátora jsem mu napsal e-mail s odkazem na novější generaci výrobku stejného výrobce (starý už se nedělal), do pár dnů peníze na účtu. No u nich jsem fakt v plusu

Mmariner (0) napsal 29.09.2015 v 07:13

Já měl v loni štěstí, že mě to dopadlo tak akorát.. ale to byla oprava do 25k nic hroznýho a taky jsem měl šílené nervy z toho kolem:)

Indian82 (0) napsal 29.09.2015 v 07:03

Taky držím palce, s pojišťovnama je to nanic.
Kdysi dávno jsem vlastní chybou a technickou závadou odrovnal služební auto, naštěstí pojistka to vše pokryla, ale spoluúčast 10000, to jsem bral jako nutné zlo, od toho jsem měl pojistku na blbost, ale po třech letech handrkování s pojišťovnou, kdy jsem musel dokládat všechny papíry od služební cesty až po papíry od policajtů stále dokola jsem to vzdal. No a po dalších třech letech se mi to vrátilo jako bumerang, došel mi dopis, že mám zaplatit 8m svodidel a sloup VO co jsem poničil, protože firemní auto zrovna nemělo jeden měsíc zaplacené povinné ručení, ale to si pojišťovna vzpomněla až po 6 letech od nehody.

Husky-John (12) napsal 28.09.2015 v 22:42

Takové firmy existují, četl jsem o tom...jenže jsem se taky dočetl, že prospěch z toho nakonec měla právě jen ta firma a ne poškozený. Nenašel jsem odvahu někoho takového najmout.

kropec (0) napsal 28.09.2015 v 22:34

No pojistovny to jsou kapitola sama pro sebe. Je jedno ktera to je a ceho se pojistka tyka ale clovek opravdu nedostane nic. Jen u me zraneni oka kdyz me muj syn skrabnul a ja byl 14 dni na neschopence - 50% dolu pac pojistka nebyla dele nez rok. Zpretrhane vazy v kotniku cca 6tydnu leceni - cca 70% dolu protoze nebyla provedena mag.rezonance - kterou vam nikdo neudela. Rozbite celni sklo od kamene co odletel borcovi z korby nakladaku - jelikoz ji nemel zakrytou - skoda nelze prokazat. Je to na hlavu postavene!!! jedine co mohu doporucit je napadnout ten znalecky posudek jelikoz jsou znalci trestne odpovedni za posudky co vydaji. Takze by panacek mohl dopaltit rozdil skody a tim padem by si sakra dobre rozmyslel zda nejaky takovy posudek jeste nekdy napise. Drzim palce v dalsim rizeni. Jo a ne ze bych nekomu chtel delat reklamu ale existuji firmy co se jim zada pripad, oni jej zdarma posoudi, zastupuji vas a kdyz vyhraji maji nejakou provizi z vysouzene castky.

Husky-John (12) napsal 28.09.2015 v 20:03

Jak vidno, s touto pojišťovnou má vícero lidí "veselé" zkušenosti. Já už tam měl několik osobních jednání, někteří se chovali striktně neutrálně, někteří zdánlivě vstřícně, ovšem vždy z toho vypadla "perla". A na celý věci je úžasný to, že když chcete s někým mluvit, tak nemá kancelář, nemá telefonní číslo ani emailovou adresu. A to dokonce ani na recepci baráku, v kterém ten dotyčný pracuje. Tahle arogance mně totálně vytáčí.. A další věc, chtěl jsem kontakt a jméno na smluvního lékaře pojišťovny, který aniž by mně viděl ví všechno líp než ostaní doktoři, vše vidí výrazně optimističtěji a míň dramaticky. No ale to mi odmítli dát, že to je jejich interní záležitost. No není to sprosťárna?

Alpako (2) napsal 28.09.2015 v 17:38

No to mě čekají pěkný věci. Četl jsem to pravě proto, že syn měl včera nehodu na mojí motorce a chystám se škodu nahlásit a pustit se do toho. Nebyl to ale střet s jiným vozidlem ale nedobržděná zatáčka a motorka v příkopu takže to půjde z havarijka. Naštěstí kluk má jen pár odřenin a něco s žebrama. Měl jsem podobnou havarii před pár lety ještě na skútru a s pojistkou nebyl problém. Dal jsem to do Hondy opravit a pojišťovna to komplet zaplatila tak doufám že teď to bude taky tak.

Dins (0) napsal 28.09.2015 v 17:29

jedine co dodat Pojistovna AXA... a plneni z POV u AXY ..

Roberto10 (0) napsal 28.09.2015 v 17:24

Smutný příběh... chování pojišťovny (a zřejmě i protistrany) ve mně vyvolává nutkání uvažovat striktně sobecky, neohleduplně a neústupně vůči druhému, aby "náhodou" nebyl odlišný přístup pokládán za "přiznání spoluviny", na čemž by pojišťovna následně vystavěla ochranu svého zisku na úkor (významně) poškozeného... no a pak utvářejme tolerantní a ohleduplnou společnost .

vtr78 (12) napsal 27.09.2015 v 18:56

To ROW: já mám s Allianz zatím jen pozitivní zkušenosti. Škody na autě mi z havarijního pojištění vždy zaplatili v pohodě a při nezaviněné nehodě likvidace z povinného ručení také naprostá spokojenost. Ale možná je to také tím, že mám povinné ručení s tzv. přímou likvidací - čili je jedno kdo do mě nabourá, škodu mi proplatí moje pojišťovna a potom si to vymáhá na pojišťovně viníka. Podle mých zkušeností se tento příplatek k ceně povinného ručení docela vyplatí...

Enduromagor (13) napsal 27.09.2015 v 18:35

To je hnus teda

smartin1 (55) napsal 27.09.2015 v 18:08

SuperSic58 (58) napsal Včera v 23:20
Pojišťovny to jsou plnohodnotný zločinecký organizace a vubec bych se nedivil, až jim tam nějakej člověk, kterýmu zničila pojišťovna život, naběhne s kvérem a vystřílí ten barák jako Travis Bickle od sklepa až po půdu.

Naprostej souhlas Nebo jim tam šoupne ňákou prskavku

Marex (2570) napsal 27.09.2015 v 14:43

Grrr

Row (4) napsal 27.09.2015 v 12:01+2

Jak tu ruzne pisete ze jsou lepsi i horsi pojistovny, je to kec... jsou jen spatny a jeste horsi.
Uz pres 4 roky se soudim s Allianz v obcanskospravnim sporu, jeden blbecek mi nedal jako protijedoucimu prednost pri odbocovani vlevo a skocil mi asi 10m pred auto a to uz neudelate nic, Allianz ignorovala svedectvi (resp. si z nich vybrala co se jim hodilo) i vypoved zasahujiciho policity a odkazali se na to ze spravni rizeni bylo zastaveno bez urceni vinnika a napalili mi spoluucast 50% (vinnik nehody prominent ODS to na prazskem magistratu zametl pod koberec, nejprve to naprosto lzive a s pravnima dirama zkusili zastavit, pozdeji obnoveni rizeni, predvolani, vymluvy na nemoc, vymluvy na nepritomnost pravnika atp ... i pres mou veskerou snahu to vyhnilo na rocni lhute, presto doslo alespon na vzneseni obvineni).
Mimo to jsem z nich i tu spoluucast vytloukl az po roce a jejich chovani a pristup k problemu je na prezdrzku...

Slo o povinne ruceni druheho ridice, prijde mi ze pokud jde o pojisteni ktere si platite sami, berou vas spon trochu jako zakaznika, pokud maj ale pokud ma nekdo vyplacet skodu placenou z pojistky nekoho jineho udelaj vsechno pro to abyste nedostali ani o halir vic nez je nezbytne nutne. Bohuzel musim konstatovat ze byste se nemeli bat jit do soudnich sporu pokud nejste spokojeni. Lepsi nez si nechat kalet na hlavu a cim vic zalobcu tim spis se bude muset zmenit pristup pojistoven.

Kazdoopadne autorovy textu preju co nejlepsi zdravi a hodne stesti pri domahani se svych prav...

Wildaja (44) napsal 27.09.2015 v 11:36

Teda pánové , jak tak pročítám vaše zkušenosti a hodnotím stav mojí moto, kdy za měsíc budu řešit roční výpověď s tím, že můj pojišťovák, mi našel na moto výhodnější pojistku - teď ji mám u Allianz za 2194,-. Nabídl mi Koop. za 1763,- . Havarijní jsem se bála dát, většinou moto testují tak, že ji vrátí poškrábanou a s nesmyslným výsledkem . A to jsem chtěla, že se mi to u skoro nové moto vyplatí. Tak jsem tam, kde jsem byla . Myslím, že mu hlavu zase pěkně pomotám otázkami a to díky Vám všem. Držím Vám všem, co válčíte s právníky, pojišťovnami i soudy palce, ať se vypořádáte ke svému prospěchu a vychc.nci ať dostanou co si zaslouží ... vždyť to není možný , co peněz se protočí jen kvůli dobrým známostem a poctivým zůstanou jen oči pro pláč. Držte se a vyhrajte svůj BOJ O PRÁVO. Plechovkáři jezdí jako prasata stejně jako my motorkáři ... je to fair pley.

Husky-John (12) napsal 27.09.2015 v 09:50

To VTR78:
Máš samozřejmně úplnou pravdu.. Šlo o účinnou lítost.. A já jsem hodnej a naivní blbec.. to je hodně blbá kombinace..

Předchozí
1 2 3
Následující



TOPlist