husqvarna_svartpilen_801_2




Fiktivní zájemci z Anglie

Pokud se Vám ozve kupec na Vaši motorku z Anglie s tím, že pošle peníze přes banku, dejte si pozor, jde o podvod.

V redakci serveru Motorkáři.cz se snažíme podobné případy eliminovat a podvodné inzeráty mazat. Bohužel poslední dobou přibývají odpovědi na inzeráty našich uživatelů, které nedokážeme mazat. Jedná se opět o podvod, proto nikdy neposílejte předem peníze na jakékoliv účty. Vždy si vše ověřte a hledejte souvislosti na Internetu.

Příběh uživatele z bazaru Motorkari.cz

Ozval se mi kupec (Mike Andersson) údajně z Anglie. Řekl, že motorku kupuje a chce poslat číslo mého účtu na který má poslat peníze. Poté mi přišlo vyrozumění o složených penězích údajně u banky: Bank Of England s popisem, že zasílá o 8000 Kč navíc a já musím uhradit těchto 8000 Kč jako poplatek kurýrní londýnské dopravní společnosti na jméno Sandra Smith.
Poté mi údajně měla být uvolněna platba z Bank Of England. Peníze jsme měli poslat prostřednictvím Western Union na toto jméno a odeslat potvrzení o provedené platbě s kódem MTCN na e-mailovou adresu bankofenglandonnlinetransferdep@officeemail.net.
Ověřili jsme si e-mailem že v londýnské přepravní společnosti žádná Sandra Smith neexistuje a že se jedná o podvod.
Dále jsme napsali na Bank Of England zda u nich existuje výše uvedená e-mailová adresa a zda něco vědí o této transakci. Odpověď byla že se jedná o podvod, že taková adresa u nich neexistuje.

Prosíme abyste nějakým způsobem varovali ostatní inzerenty na vašich stránkách, protože určitě nejsme jediný případ a ne všichni si ověří výše uvedené souvislosti a příjdou tím o 8000 Kč.

S pozdravem Tomáš V.


Další zkušenosti našich uživatelů v diskusním fóru

http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=113471&fid=21
http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=112851&fid=21

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (42x):



TOPlist