yamaha_mt09




Supersporty na elektřinu

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Hetma (0) napsal 14.01.2010 v 19:33

Jojo už se těším až dojde ropa a koupím si elektrobike.Vyrazím na projížďku a celou cestu si budu broukat do helmy hééééén hééééén !! hahaha už se nemůžu dočkat

pokor (0) napsal 13.01.2010 v 16:50

Jádro nás nezachrání. Nedávno jsem viděl dokument Až dojde ropa a tam zmiňovali, že zásoby uranu jsou tak na 20 let.

megacruiser (38) napsal 09.01.2010 v 23:15

to rrss: Jádro by nás mohlo do budoucna zachránit, ale to by o budoucnosti nesměli rozhodovat hlupáci. Místo aby se co nejrychleji začaly stavět reaktory 4. generace fungující i na vyhořelé palivo, cpou se ohromné sumy do nesmyslných fotovoltaických elektráren a jiných "alternativních zdrojů" a ještě se silně dotuje výkupní cena proudu z nich, která potom zvedá cenu elektřiny pro koncové spotřebitele. Přitom výkon velkých solárních elektráren v našich podmínkách je směšně nízký a nepravidelný (v řádu desítek až stovek kW). JETE má dnes výkon 2000MW a po dostavbě by mohla mít 4000MW. Začít okamžitě budovat nové reaktory by mělo být prioritou stejně jako ukončení podpor tzv. "alternativních zdrojů energie", to je jen tunel na naše peníze na kterém se pakují překupníci panelů a zkorumpovaní úředníci.

J.E.N.A. (0) napsal 09.01.2010 v 18:44

tohle je fakt strašný až budou motorky na baterky tak končim : dyt je o hrozný když si představim třeba dvou a půl metrovýho čopra na nabiječce

kerut (51) napsal 09.01.2010 v 12:02

benzin je benzin ze? ale zas jak se rika proti gustu...

jinak k te ucinnosti, samozrejme ze elektrika, ac je to k nasrani, vede o celkem peknej kus
...mozna tady kolega pode mnou mel uvest celkem zajimavy priklad - diselovou lokomotivu - proc asi ma disel ktery pohani generatory, nasledne nabijejici akumulatory a trakce je jiz ciste elektricka

ale kdyz uz rekneme A tak musime dodat i B - elektrika jedine z jadra!! vsechny ty slunecni, vetrne a vodni elektrarny jsou dobry tak akorat na hodiny fyziky pro demonstraci ze "to taky jde" ale tim jejich efekt vicemene konci

bahnomil (0) napsal 08.01.2010 v 17:16

K výrobě elektřiny: 1)i z tepelných elektráren může být čistší než benzín-když započítáme ztráty přenosem tak do zásuvky jde s účinností asi 30%,elektromobil má celkovou účinnost lepší než 70%-takže výsledná je 0.3x0.7=21%. Spalovák při popojíždění ve městě(brždění,stání se zapnutým motorem,malé zatížení) má účinnost hluboko pod 20%(spíše pod 15%)
2)obnovitelné zdroje:Slunce není jen fotovoltaika,ale také sluneční tepelné elektrárny,které mohou stát na pouštích,kde je slunce dost.Zlomek povrchu Sahary by stačil k pokrytí spotřeby energie pro celý svět! Při velkých výkonech mnohem levnější než FV.Z takto vyrobené elektřiny jde elektrolýzou vody vyrábět vodík a plynovody rozvést kam potřebujeme.Na vodík můžeme jezdit nebo z něj opět vyrábět elektřinu(nejlépe v kogeneračních jednotkách a využít tak odpadní teplo)
Navíc energie větru,vody,vln,geotermální.Akumulátory elektromobilů připojených do sítě můžou fungovat jako krátkodobé zásobníky energie.
Varianta č.2-ostrovní provoz-nezávislost na síti:Elektřinu můžem vyrábět z FV panelů a větrných elektráren na vlastní střeše a přímo nabíjet naše elektromobily.Je to sice dražší na pořízení,ale pokud by hodně zdražila elektřina tak by se to při častém používání vyplatilo.O FV článcích jsem psal v komentářích k předchozímu článku.
Akumulátory jsou z více než 90% recyklovatelné.
Pro zájemce doporučuji stránky: hybrid.cz, elektromobily.org, tam se tomu věnují podrobně.

650ccm (88) napsal 08.01.2010 v 08:45

to rrss - Hlavu vzhůru. Nový jaderný zdroj bude. Výběrové řízení se nedělá pro srandu králíkům - to je vážná drahá záležitost.
Spalování uhlí teda zatím také bude, což sice není výhra, ale realita. Alespoň se tlačíme s účinností hodně nahoru (ač to stojí strašlivé prachy a obrovské technické potíže).

Slunce v ČR je sprosťárna a tunel. Ale sluneční energie ze Sahary je technicky realizovatelný projekt - stojí proti tomu politická nestabilita severoafrických států.
Výrobě baterií nerozumím, ale předpokládám, že vznikne průmyslové odvětví, které to zvládne.

rrss (0) napsal 07.01.2010 v 20:16

megacruiser: bohužel pustá lež, úplně zapomínáte na jádro, dokonce i EU pochopila, že oil peak už máme za sebou a ropa brzo několikanásobně zdrahne, když se bude rozhodovat, zda zbytky z ložisek v Zálivu arabáši prodají nám nebo Číně.
Takže i Brusel už uznal (předloni) jadernou energii jako bezemisní technologii a tím vy mudrcové nic neuděláte. Když by nevyšla dostavba JETE (a kvůli Rakušákům to nebude, to mi věřte), tak ČEZ postaví jaderky v Bulharsku, nakonec přenosová soustava už mu opět patří (přes ČEPS), deregulace-nederegulace ale to už používám vám příliš vzdálenou terminologii.

Anti (389) napsal 07.01.2010 v 19:40

megacruiser:Bohužel svatá pravda...

antony_2507 (5) napsal 07.01.2010 v 17:11

No ta rychlost je na etektrickej motor docela slušná.. jen by ě zajímala životnost těch baterií a taky ten zvuk mi připadá, jako nějaký vesmírný plavidlo

megacruiser (38) napsal 07.01.2010 v 14:34

650ccm: to cos napsal bohužel není vtip. Experimenty s elektřinou a "ekologickými zdroji energie" si můžeme dovolit jen díky tomu, že do toho hrneme kvanta energie z fosilních zdrojů. Až ty fosilní zdroje dojdou, zase se vrátíme na koně.
Příklad: na výrobu jednoho litru biolihu je potřeba 0,7 - 1,2 litru paliva z fosilních zdrojů. Dojde ropa > zastaví se výroba biolihu. Solární články, větrné elektrárny - víš kolit padne uhlí a energie na výrobu něčeho takového? Mnohem víc než se potom z toho vyrobí elektřiny. Kolik se musí vykopat horniny když jsou v ní vzácné prvky jako lithium ve stopových množstvích, k tomu vymývání třeba rtutí, těch nerecyklovatelných svinstev co po takové těžbě zbyde. A to se nikam neztratí, vše se dostane do spodních vod nebo spláchne do moře. Ale tady v Evropě má potom ekolog na střeše solární panel a v autě Li-Pol baterky. Nebo si svítí úsporkou, potom ji hodí do popelnice a rtuťové páry hezky vydýcháme. Mimochodem, v EU emise rtuti neustále rostou...
No nic, sory za odbočení, ale už mě ta současná rádoby ekologie štve. Ať si třeba někdo jezdí na elektrobajku, ale ať netvrdí že se chová ekologicky

Italofil (41) napsal 07.01.2010 v 11:01

650ccm : ty seš vtipnej

650ccm (88) napsal 07.01.2010 v 10:09

Tak mi tu někteří připomínaji konec 19.století - to nádherná osmispřežení běloušů předjížděla nemotorná smrdící vozidýlka bez budoucnosti:
Trávu najdeš všude, benzín se kupoval v lékárnách.
Vojensky je motorový pohon naprostý nesmysl.
Kůň je nenahraditelný.

Italofil (41) napsal 07.01.2010 v 09:15

Rimmerak : pokud vím, tak EMP vyřadí vše. Alespoň to tak uvádějí a samosebou by nefungovaly ani ty dnešní vozy, ale šlo by o součástky , které by nebylo takový problém snad nahradit a může se jezdit dál, kdežto co chceš měnit na elektrobiku, nebo elektromobilu co je prošpikovaný jenom elektronikou a nic se tam nespaluje?

muscle_biker (50) napsal 07.01.2010 v 08:17

Preco sa do puse pustaju do zbierania omrviniek pod stolom ked treba riesit emisie u velkych ryb: LIETADIEL, LODI a PLECHOVYCH NAKUPNYCH TASIEK ktorych je uz tolko nasr_nych ze nemaju kam parkovat!

Cize odpoved na moju otazku znie: superbike na elektropohon bude jednoznacne tahanie penazi od EGO (a kvazy EKO) maserov, pretoze takyto bajk bude ekologicky akurat na prvy pohlad. V skutocnosti bude na tom horsie ako rozhaseny benzinak, pretoze elektrinu treba nejako vyrobit a fotovolticke clanky na streche su slabe, na dobitie takejto velkej baterie po jazde by ich musel byt cely hektar na zahrade, cize 100x100 metrov a dobijat iba sa da iba za slnecneho pocasia.
Dalej pod vypocty niektorych, ze zakolko ze to halierov bude takyto bajk jazdit zabudaju zaratat spotrebny tovar, a to cenu akumulatora za 200.000-300.000kc ktory treba menit kazdych niekolko rokov! Dalej likvidovanie takehoto velkeho mnozstva akumulatorov by bol asi vacsi problem ako sucastny oriesok CO2...

Motorka je ZABAVA zo vsetkym co k tomu patri a v ZANEDBATELNOM POCTE oproti plechovym tatosom, tak nech hlucnou zabavou s benzinovou vonou aj ostane!

Veronika-Suzuki (211) napsal 07.01.2010 v 00:22

tak se omlouvám...na iomtt.com je závod nakonec zařazen na 9.6. středa 16:15, 1.kolo
Původně nám emailem přišlo že TTX se pro další ročníky ruší, ale očividně museli svůj záměr přehodnotit.

viki999 (3) napsal 06.01.2010 v 23:16

Anti: 20 let jezdím motorky a hodlám v tom pokračovat. jezdil sem na tom shitu ani nevím jak se to píše-quantia?? elektro kroska- jsou to hračky prostě(pro mě) a proto tak o tom píšu.
možná su divný ale pokrok mě sere- vytlačuje staré dobré věci.
zlatá amerika- 50 let dva motory do aut v8 a v10 elektrika akorát na nutné věci a je to.
No ale neva možná mě to jednou nemine-ať už kriplkára nebo to elektrocosi-tak mě napadá že si asi nahraju zvuk motorky jak lítám a pak si tam dám na to kvalitní aparaturu a bude bručet taky

Anti (389) napsal 06.01.2010 v 22:59

viki999-tvůj příspěvek nejen že je k ničemu,ale jeho obsahem bych ti tipoval takových 14let.
Aby tě jednou tvá "vymazlená" motorka na tu "kryplkáru" neposadila.
Elektromotorky patří mezi motorky,a je úplně jedno že pohon obstarává elektrika.Kdybys kdysi dávno řekl strojvůdci parní lokomotivy že jeho miláček bude někdy jezdit na naftu nebo elektriku tak by možná reagoval stejně jako ty.Ale nic by na pokroku nezměnil...

AKRO (-498) napsal 06.01.2010 v 22:55

Soudruhu Chenzii - otevřely oči! OTEVŘELY se píše s TVRDÝM Y. To jsi měl znát už před rokem 89! Když padli bolševici, tak ti bylo 11 roků a myslím, že jsi dýchal docela dobře a pomalu jsi začínal leštit kopí!

ChenziiR1 (158) napsal 06.01.2010 v 22:33

Akro,soudruhu-je potřeba se bavit o ekologických tématech,aby to zde nedopadlo jako před rokem 89 když byla u vlády tvoje partaj.To se zde nedalo skoro dýchat.
Je dobře ,že se vyvíjí tyto technologie a vede se debata.Ale to nesmíš zůstat myšlením před rokem 89 aby se ti otevřeli oči.

Rimmerak (-8) napsal 06.01.2010 v 22:31

Jak tu někdo psal o EMP bombě... A myslíte si, že by Vám fungovalo CDI zapalování v benzínový motorce

viki999 (3) napsal 06.01.2010 v 22:30

dokud je tam spalovací motor tak je to motorka - pak to bude ELEKTROPIČA a hotovo , - ted se omlouvám kamarádům na vozíkách- ale myslím že tento článek patří na stránky s kryplkárama a ne na motoserver (motor)-moto + rka se kurvecpalec ne= elektrocosik a basta

AKRO (-498) napsal 06.01.2010 v 22:09

ChenziiR1 - Naštěstí tomu nerozumíš, soudruhu Chenzii! Takový trouba a chce se bavit o elektrokoncepci!

ChenziiR1 (158) napsal 06.01.2010 v 22:00

Soudruhu akro,až se ti metylalkohol vytratí ze žil,tak nám to zde víc rozveď prosím,tvůj příspěvek je bez jakéhokoli vyústěni
Kanár:nerozumím-v čem je ten protiklad,co jsem psal dřív?
Taky nejsem expert na vedení války,jen myslím ,že odříznout od ropy jde dnes líp než třeba za druhé světové války.
No,v každém případě by to někdo řešil až v momentě kdy by byl stát založený na elektro koncepci.Nevím.

Italofil (41) napsal 06.01.2010 v 21:41

ChenziiR1 : mohou, ale připadne mi, že si právě protiřečíš v ohledu co jsi psal dříve...pokud nám někdo ´´zničí´´třeba elektrárny, tak jsme nahraní totálně ve všem, jelikož nebude fungovat nic, teda krom diesel agregátů a vozidel co jezdí na benál či naftu. Vše je závislé na elektrické energii, ale pokud nás někdo odřízne´´jenom´´ od paliv(ropa, zem.plyn), dá se to ustát...Todle co jsem psal, myslím pouze ve spojitosti s vozidly na baterie. Safra už tu moc kecám

AKRO (-498) napsal 06.01.2010 v 21:34

ChenziiR1 - Zase blekotáš nesmysly! Na metylalkohol by to jelo o dost víc než na benzín a na vodík taky! A nebyl by to problém to zavézt, ale to ropní magnáti povolí až v době, kdy bodou mít kontrolu nad jinými palivy!

ChenziiR1 (158) napsal 06.01.2010 v 21:18

Tak ještě jednou
Navíc je zde otázka závislosti na ropě.A to není zanedbatelná věc.Když se to nechytne na moto tak třeba v autech.
Nebo třeba pohon na vodík-tam už jsou taky dost daleko.Dost mě ale děsí jiná závislost-státu na našich daní-jak to tu někdo psal.
Stejně by mě opravdu zajímalo ,jak to jezdí.
Kanár napsal 06.01.10 v 18:47:o ropy tě taky můžou odříznout,ničit rafinerie-myslím.

ChenziiR1 (158) napsal 06.01.2010 v 20:54

Mimochodem,ropa se také nějak těží,upravuje a hlavně se produkty z ní neustále vozí sem a tam.A to vše je určitě hodně neekologické.
Další věc je,že se dá ropa využívat rozumněji než ji jen "pálit".

ChenziiR1 (158) napsal 06.01.2010 v 20:47

Zvuk to má ,ale na benzín to nemá
Jen tak dál.Chtělo by to zřejnější video.Kdo najdete,vložte odkaz prosím.

OndraCB (101) napsal 06.01.2010 v 20:13

Jak říká můj děda: To už bude dávno po válce : . Jen se dobře připravit. S 231V a 50Hz z ,,alternativního zdroje,, si domácnost jistě vystačí. Průmysl ale ne. Proto boj o zdroje není jen sci-fi.

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist