husqvarna_svartpilen_801_2




Motoscoot uvádí na trh nový elektrobike Duck

Ostravská firma Motoscoot, známá hlavně jako výrobce novodobého Pionýra, před deseti lety uvedla na trh další vlastní motocykl Jawa Duck 125. Ten se letos dočkal svého nástupce, vybaveného elektromotorem. Novinka se u nás prodává od konce dubna.

Na našem trhu se nový elektrobike bude prodávat pod názvem Duck 1200 R (značka Jawa už v označení nefiguruje), zatímco v Číně - zemi svého původu - jej znají jako Super Soco. Stroj pohání motor Bosch s výkonem 1 200 W a točivým momentem 120 Nm, přičemž maximální výkon je 1 950 W. Baterie značky Panasonic má kapacitu 26 Ah, což představuje dojezd 60 až 70 kilometrů při rychlosti 45 km/h. Motorka umí vyvinout rychlost až 65 km/h, v takovém případě se ale baterka vybije po ujetí kratší vzdálenosti. Na opětovné nabití akumulátoru se pak čeká 6-7 hodin.

Zaváděcí cena základni verze je 79 800 Kč, a motocykl lze objednávat ve 4 barevných provedeních plus jedné extra verzi „Terminator“ s frézovanými hliníkovými  doplňky. Tento model uvádí na trh firma Velorextrike, která je nově od roku 2016 zaměřena výhradně a pouze na vývoj, výrobu, distribuci a servis elektrických vozidel, a jejím spoluzakladatelem byla zmíněná firma Motoscoot s více než 25letou historií.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
p_skorepa přispěl -0.5 Kč
sered přispěl -0.5 Kč
mires18 přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):



TOPlist